Ennakko: Runkosarja pakettiin – HPS saapuu Kauppiin

HJS-kasvatit laidalla. Sara Haapala Molten kädessä, Tuuli Viinikka pohtimassa syntyjä syviä. Kuva: Elna Rikkinen.

Kansallisen Liigan runkosarja laitetaan 18. ottelukierroksen voimin pakettiin lauantaina. Päätöskierroksen ottelut alkavat samaan aikaan, kello 15. Ilves saa runkosarjan viimeiseen otteluun Kauppiin vieraakseen yhden sijan ylempänä olevan Helsingin Palloseuran.

HPS vei Ilveksen nenän edestä viimeisen paikan liigan Mestaruussarjaan, tämä varmistui edellisellä kierroksella.

Vastaava kuvio toistui myös viime kaudella. Tilanne on jopa hämmentävän samankaltainen kuin vuosi sitten. Tuolloin Ilves kohtasi runkosarjan päätteeksi kotonaan, kenetkäs muunkaan kuin HPS:n. Tuo peli pelattiin poikkeuksellisesti Ratinan stadionilla ja Ilves voitti kotiottelunsa osumin 4-0, mutta HPS meni joka tapauksessa viimeisenä joukkueena Mestaruussarjaan neljän pisteen erolla.

Kun joukkueilla on tänä kesänä viimeinen alkusarjan ottelu pelaamatta, pistemäärät ovat täysin samat kuin viime kauden alkusarjan päätteeksi, HPS – 21 ja Ilves – 17. Eli tämän kauden vaihtoehdot ovat, että pistemäärä joukkueiden välillä on samainen neljä, se että Ilves jää helsinkiläisistä pisteen päähän tai HPS kasvattaa päätöskierroksella eron seitsemään.

 

HPS

Helsingin Palloseura saapuu Tampereelle kahden ottelun tappioputkessa. Tappiot ovat tulleet PK-35 Vantaalle ja FC Hongalle. Ryhmän edellinen voitto irtosi elokuun 11. päivä Helsingin derbyssä, kun PK-35 kaatui vieraskentällä maalein 0-4.

Helsinkiläisten kauden kovimmat maalitykit ovat olleet tälle kaudelle joukkueeseen saapunut Elli-Noora Kainulainen kahdeksalla osumalla ja seitsemän kertaa maalannut Oona Jääskeläinen. Liigan maalipörssissä hyökkääjät ovat sijoilla 7 ja 10.

Peräti seitsemän pelaajaa on pelannut tällä kaudella kaikissa 17. liigaottelussa. Yksi heistä on maalivahti Iina Rautiainen, joka on pitänyt nollan omissa kolmesti.

Keltavihreät ja Vihreät jääkärit tasasivat kauden ensimmäisessä keskinäisessä ottelussa pisteet 1-1 tasalukemin. Kapteeni Anna Olmala vei Ilveksen johtoon 26. minuutilla, mutta kesäapu Kaisa Juvosen saama suora punainen kortti 39. minuutilla vaikeutti hommia.

Keltapaitainen vierasjoukkue puolusti tiukasti, mutta kuparinen rikkoontui 66. minuutilla, kun Ilveksessäkin toissa kaudella pelannut Anna-Stina Simonen iski Hopsin 1-1 tasoituksen. Simonen on tehnyt tällä kaudella kolme liigamaalia.

HPS uutisoi viime viikolla, että joukkueen päävalmentaja Mari Savolainen ei jatka tehtävässään tämän kauden jälkeen. Savolainen aloitti HPS:n valmennuksessa kaudella 2021 ja on toiminut joukkueen päävalmentajana kaksi edelliskautta.

 

Saran selostukset

Sara Haapala on ollut tällä kaudella tuttu näky Ilveksen puolustuksen laidalla. Hämeenlinnalainen on saanut alleen 13 peliä, joissa peliminuutteja on kertynyt yhteensä 906. Näihin lukeutuu myös täydet 90 minuuttia edellisessä HPS-ottelussa.

Saitte aiemmin tällä kaudella HPS:ltä pisteen alivoimaisina ja voititte viime kauden runkosarjan lopuksi Ratinassa. Millä mielin nyt lauantaina Hopsia vastaan?

”Hyvin fiiliksin, eiköhän päätetä runkosarja samalla tavalla voittoon niin kuin viime kaudellakin.”

Mihin asioihin keskitytte erityisesti viikonlopun ottelussa?

”Keskitymme erityisesti joukkueena puolustamiseen.”

Olet saanut tällä kaudella hyvin vastuuta, miten kausi on henkilökohtaisella tasolla sujunut?

”Kausi on ollut omalta kohdaltani ehjä ja vienyt omaa pelaamistani eteenpäin.”

Kuka joukkueesta yllättää eniten sarjan päätöskierroksella, nimeä vain yksi?

”Anela Ljesnjanin.”

Terveisiä tai kannustavia sanoja futisliigalaisille sekä muille?

”Tervetuloa Kauppiin viimeiseen runkosarjan otteluun. Tunnelma on Kaupissa aina loistava ja teidän apua tarvitaan myös lauantaina.”

 

Ilves Futis-Liigan kutsuottelu – futisliigalaisten kokoontuminen kello 14:10

Kansallisen Liigan päätöskierroksen ottelu Ilves – HPS alkaa lauantaina Kaupissa kello 15:00.

Ilveksen futisliigalaisia on ohjeistettu kokoontumaan Kauppi 3:n porttien välittömään läheisyyteen kello 14:10 maissa. Otteluun pääsevät maksutta kaikki Ilves Futis-Liigan pelaajat ja heidän mukanaan saapuvat läheiset.

Kutsuottelun johdosta, Kaupissa oheistoimintana on luvassa muun muassa pomppulinnaa, ilmapalloja sekä pientä kisailua, joten tervetuloa nauttimaan.

Virallisena, kovana tavoitteena lauantaina on saada Kauppiin 1000 katsojaa. Kaikkien futisliigalaisten ohella muitakin Ilves-toimijoita haastetaan saapumaan Kaupin urheilupuistoon ja kannustamaan keltavihreät voitokkaaseen runkosarjan päätökseen.

Kauppi 3:lla pelattavat ottelut vetelevät jo viimeisiään, eli nyt jos joskus kannattaa tulla paikalle!