Ennakko: Ilves saalistaa lauantaina Helsingissä – HPS saa vastaansa keltavihreän pyörremyrskyn

Juhlivatko keltavihreät lauantaina Helsingissä? Voittoputki ainakin on lupaava. Kuva: Joope Erkkilä.

Kovassa myötätuulessa purjehtiva Ilves kohtaa lauantaina karsijan paikalta pois haluavan HPS:n Oulunkylän tekonurmella. Ilveksellä on takanaan kolmen ottelun voittoputki, kotijoukkueella puolestaan yhtä pitkä tappioputki.

Jyväskylässä suoran putoamisen uhan alla oleva JyPK jäi Ilveksen jalkoihin ja seuraavaksi keltavihreää pyörremyrskyä yrittää pysäyttää karsijan paikalla majaileva HPS. Jälleen kerran täydet pisteet ovat kummallekin joukkueelle erittäin tärkeät.

Hienossa kolmen ottelun voittoputkessa oleva Ilves on saanut pelinsä toimimaan hyvin kentän kaikilla osa-alueilla. Kolmeen otteluun tehdyt kahdeksan maalia osoittavat hyökkäyspelin olevan tehokasta ja puolustus- ja maalivahtipelin toimivuudesta kertoo kaksi peräkkäistä nollapeliä.

Onnistumiset ovat nostaneet itseluottamusta ja se puolestaan lisää onnistumisien määrää. Positiivisessa kierteessä molemmat ruokkivat toisiaan. Valmennus saakin olla tarkkana, ettei itseluottamus karkaa tyytyväisyyden puolelle. Keltavihreät pelaajat ovat tosin osoittaneet, että oikeanlainen nöyryys löytyy ja jokaisessa ottelussa töitä onnistumisien eteen täytyy tehdä.

Jyväskylässä Ilves laukoi neljä kaunista maalia, joista Sofia Määttä merkkautti puolet itselleen. Lisäksi Aino Rasinen sekä Silja Tuominen onnistuivat maalinteossa. Siljalle osuma oli jo kauden yhdeksäs, jolla hän jakaa liigan maalipörssin kolmannen sijan.

HPS on puolestaan hävinnyt kolme edellistä otteluaan ja viimeisimmästä voitostakin on jo yli kaksi kuukautta. Toki tappiot ovat pääosin maalin tappioita hyvien peliesitysten jälkeen, mutta tulokset puhuvat puolestaan. Helsinkiläisten suurin ongelma on ollut viimeistelyssä, sillä 14 ottelussa he ovat pystyneet tekemään ainoastaan 13 maalia.

HPS:n paras maalintekijä on ollut kokenut Aino-Marja Lehtinen, jolla on kasassa kolme osumaa Kansallisesta Liigasta tältä kaudelta. Viime viikon 1-2 tappiopelissä Åland Unitedia vastaan helsinkiläisten osuman viimeisteli puolestaan toinen kokenut pelaaja Hanna Onufriew, jolle osuma oli kauden toinen.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen nähtiin Kaupissa vain vajaa kaksi viikkoa takaperin, jolloin Ilves oli Siljan maalilla niukasti 1-0 parempi. Oulunkylässä tullaan varmasti näkemään jännittävä ja tasainen kahden voitonnälkäisen joukkueen välinen kohtaaminen.

Ilves on sarjataulukossa seitsemäntenä tasapistein PK-35:n kanssa, kun puolestaan HPS on karsijan paikalla sijalla yhdeksän. Heidän edellään on kolmen pisteen päässä puolestaan PK-35 Vantaa, joten täydet pisteet maistuisivat kyllä heillekin.

HPS:n ja Ilveksen välisen pääsarjakamppailun voi katsoa Ruudusta käsin: https://www.ruutu.fi/stream/3877468.

Kaupissa pelataan seuraavan kerran sunnuntaina 15. elokuuta kun vieraaksi saapuu PK-35 Vantaa. Tervetuloa silloin kannustamaan Ilves kotivoittoon!