Ennakko: Ilves hakee voittoputkelleen jatkoa tiistaina Jyväskylästä – voitolla mahdollisuus nousta jo kuuden joukkoon!

Armi Heikkilä rytmittää keltavihreiden peliä keskikentän ytimessä. Kuva: Joope Erkkilä.

Kahden kotivoiton jälkeen on Ilveksellä edessään kaksi vieraspeliä, joista ensimmäinen pelataan tiistaina Jyväskylässä JyPK:n vieraana. Kamppailu pääsystä ylempään jatkosarjaan käy kuumana ja jokainen piste on tällä hetkellä todella arvokas.

Voitot PK-35:stä sekä HPS:stä nostivat Ilveksen jo kahden pisteen päähän ylempään jatkosarjaan oikeuttavasta sijoituksesta. Joukkue on parantanut otteitaan huomattavasti alkukaudesta ja nousu viivan yläpuolelle onkin aivan realistinen tavoite.

Ilveksen pelaamisessa on parantumista tapahtunut kaikilla osa-alueilla, mikä onkin näkynyt myös sarjapisteiden muodossa. Pelitapa sekä -muoto on selkiytynyt ja puolustuspelaaminen on nyt tiivistä, puolustettiin sitten hiukan ylempää tai alempaa. Toki tähän vaikuttaa myös se, että joukkue on saanut nyt pelata paljon lähes samalla kokoonpanolla ja pelaajat ovat oppineet tuntemaan toisensa kentällä entistä paremmin.

Ilahduttavaa on ollut myös huomata hyökkäyspelissä tapahtuneen paljon kehitystä. Varsinkin tilanteenvaihtojen jälkeen on Ilves päässyt iskemään vaarallisesti ja taitavat hyökkääjät ovat onnistuneet myös viimeistelyssään. Silja Tuominen on kahdeksalla osumallaan noussut jo Kansallisen Liigan maalipörssissä jaetulle viidennelle tilalle.

Kotijoukkue JyPK on edelleen vailla yhtään pistettä ja heillä on jo kiire aloittaa pisteiden kerääminen. Nouseminen putoajan paikalta karsijaksi on tällä hetkellä 11 pisteen päässä. Heinäkuun viimeisellä viikolla vetovastuun JyPK:n valmennuksesta otti maalivahtivalmentajana toiminut Jaakko Hilpinen, kun siihen asti virkaa hoitanut Vesa Stenroos siirtyi puolestaan seuran valmennuspäälliköksi.

Jyväskyläläiset ovat onnistuneet tekemään ainoastaan kahdeksan maalia 13. ottelussa, mutta ovat kuitenkin pystyneet luomaan useitakin tilanteita otteluissaan. Ilveksen puolustuksenkaan ei siis kannata tuudittautua helppoon iltapuhteeseen, vaan pelattava yhtä tiiviisti sekä varmasti kuin viimeisissä otteluissaan. JyPK:n pelaajista kaksi maalia kauden aikana ovat pystyneet tekemään yhdysvaltalainen Claire Oates sekä Joensuusta lähtöisin oleva Henni Rinkinen. Rinkinen viimeisteli kauden ensimmäisessä kohtaamisessa heidän ainokaisen osumansa Ilveksen 2-1 voitossa.

JyPK palaa kotikentälleen Harjun stadionille kahden hävityn vierasottelun jälkeen. Joukkue jäi maaleitta niin KuPS:n kuin Hongan vieraanakin ja haluaa varmasti kotiyleisönsä edessä saada onnistumisia maalien muodossa.

Joukkueiden väliset keskinäiset ottelut ovat perinteisesti olleet tiukkoja ja tasaisia, jotka ovat päättyneet joko tasapeliin tai kotivoittoihin. Viimeisin vierasvoitto on kesäkuulta 2018, jolloin JyPK haki täydet pisteet Tammelasta. Ilveksen viimeisin voitto Harjun stadionilta on puolestaan heinäkuulta 2017.

Tiivistynyt sarjatilanne on erittäin mielenkiintoinen. Voittamalla Jyväskylässä Ilves nousisi 15 pisteeseen, jolla se ohittaisi molemmat PK-35:t ja siirtyisi kuudenneksi. Tosin, myös heillä on ottelut tiistaina.

Helsinkiläinen PK-35 kohtaa Hongan ja vantaalainen puolestaan HJK:n, joten tilanne on kutkuttava.

Ilveksen alkavan viikon toinen ottelu on puolestaan lauantaina Helsingin Oulunkylässä, jossa HPS emännöi klo 18:30 alkavaa ottelua. Kaupissa pelataan seuraavan kerran sunnuntaina 15. elokuuta, kun vieraaksi saapuu PK-35 Vantaa.

JyPK-ottelun voi katsoa tietysti Ruudun kautta: https://www.ruutu.fi/stream/3875925.