Ennakko: Ilves Futis-Liigan kutsuottelussa vastassa Åland United

Anna, Pipsa, Sara ja keltavihreät juhlimassa maalia TPS:n verkkoon. Kuka onnistuu Åland Unitedia vastaan lauantaina? Kuva: Joope Erkkilä.

Kauden kolmannessa kotiottelussa keltavihreitä vastaan asettuu Åland United. Saarelaiset hakevat kolmatta perättäistä voittoaan, kotijoukkue Ilves taas paluuta voittokantaan edelliskierroksen tappion jälkeen.

Kauden viides liigaottelu toimii Suomen suurimman kortteliliigan, Ilves Futis-Liigan kutsuotteluna. Kaikki futisliigalaiset on näin ollen kutsuttu veloituksetta otteluun, tervetuloa kannustamaan llves liigapisteiden makuun.

Ilves on ennen perjantai-illan kahta liigaottelua sarjataulukon kuudennella sijalla, lauantainen vieras Åland United yhden sijan ja pisteen edellä.

 

Åland United

Edellisestä Åland Unitedin kohtaamisesta Kaupissa ei ole kovinkaan pitkä aika. Viime pelistä on aikaa hieman alle kaksi kuukautta, kun joukkueet iskivät yhteen Kansallisen Cupin puolivälierässä. Tuolloin, suhteellisen räntäisessä Kaupissa, Åland United nappasi Cupin välieräpaikan itselleen. Lauantain pelistä sanottakoon, että sään oletetaan olevan parempi kuin maaliskuussa!

Cup-puolivälierässä Dana Leskinen vei ensimmäisen puoliajan viimeisillä sekunneilla vieraat johtoon rangaistuspotkusta ja Uuden-Seelannin maajoukkuepelaaja Jacqui Hand viimeisteli maalin edustalta voittomaalin. Aino Rasinen oli tuonut hienolla puskullaan Ilveksen tasoihin toisella jaksolla.

Tämän liigakauden Åland United aloitti kahdella maalin tappiolla HJS:ää ja HJK:ta vastaan, mutta maalihanat ja nollapelit löytyivät kahdella edellisellä kierroksella. Kolmannella ottelukierroksella ÅU haki Oulusta pisteet maalein 0-5 ja viime viikonloppuna saarelaiset kaatoivat kotonaan PK-35 Vantaan puhtaasti 6-0.

Aiemmin mainittu Hand on ollut ÅU:n kovin syömähammas kolmella täysosumalla. Hyökkääjää ovat säestäneet myös aiemmin mainittu Leskinen, KuPSista Åland Unitediin tälle kaudelle vaihtanut Anna Nurmi ja Ilves-kasvatti Sanni Ojanen. Kolmikko on iskenyt kaksi maalia per nenä.

 

Saarilahden sanomiset

Keltavihreiden kauden toisen maalin viimeistellyt ja TPS-voiton ratkaisuosuman edellisessä kotiottelussa tehnyt Pipsa Saarilahti puuttui edellisellä kierroksella kokoonpanosta HJK:ta vastaan, mutta Ilveksen numero 10 nähtäneen kentällä taas lauantaina Åland Unitedia vastaan.

Miten HJK-tappio on nollattu joukkueen sisällä?

”HJK-peli käsiteltiin pois alta heti maanantaina ja sen jälkeen on katseet käännetty kohti lauantaita. Me tiedetään millä tasolla pystytään pelaamaan, mutta viime pelissä ei vaan pystytty sitä osaamista ulos mittaamaan.”

Kansallisessa Cupissa ÅU kävi hakemassa Kaupista jatkopaikan. Mitä tuosta ottelusta on opittu?

”Cupin pelissä Åland teki molemmat maalinsa erikoistilanteista, joten niissä ainakin meidän pitää olla parempia. Ylipäätään boksipelaamiseen pitää saada lisää tahtoa molemmissa päissä.”

Mikä on oma pelikunto, oletko 100 prosenttisessa kunnossa?

”Oma pelikunto on tällä hetkellä loistava. Viime viikon pienestä flunssasta on palauduttu ja hyvä treeniviikko alla lähdetään hakemaan kolmea pistettä.”

Onko mukava, kun treeneissä on ollut tällä viikolla uusvanhoja kasvoja?

”On mukava asia totta kai! Kyseinen uusvanha pelaaja on varmasti vahvistus joukkueeseen.”

Kaisa Juvonen liittyi Ilveksen harjoitusvahvuuteen tällä viikolla. Kaisa on joukkueen mukana ainakin heinäkuuhun saakka. Nähdäänkö puolustajaa kokoonpanossa lauantaina, siihen tietää vastauksen ainoastaan Anssi Ylinen adjutantteineen!

Vapaa sana, terveisiä futisliigalaisille, jotka on kutsuttu otteluun?

”Kannustakaa Ilves voittoon ja nähdään pelin jälkeen!”

 

Tervetuloa Kauppiin kaikki futisliigalaiset

Ilves – Åland United alkaa lauantaina kello 15:00. Peli on siis Ilves Futis-Liigan kutsuottelu, joten kaikki futisliigalaiset ovat veloituksetta tervetulleita otteluun. Kaupissa pelataan samaan aikaan Futis-Liigan OP-turnauksen pelejä, joten Kauppiin on kätevä jäädä turnauksen pelien päätyttyä! Paikalla ovat myös Ilves-maskotti ja OP:n Hippo-maskotti.

Jos et ole futisliigalainen, etkä ole vielä syystä tai toisesta ennättänyt hankkimaan edustusjoukkueen tukikausikorttia, niin lippuja otteluun saa Kaupin portilta hintaan 7/5€. Kioskin äärimmäisen asiantunteva ja mukava henkilökunta palvelee Kauppi 3:n katsomoiden takana. Kioskissa on myynnissä myös uusia ja upeita, keltavihreitä Ilves-pantoja! Tervetuloa ostoksille.

Varttuneempia katsojia palvelee toista kertaa tällä kaudella anniskelualue, joka sijaitsee Kauppi 3:n katsomoiden perällä. Ei kun nauttimaan Euroviisujen etkoista Kauppiin. Tervetuloa seuraamaan Kansallista Liigaa, nähdään lauantaina!