Ennakko: Ilves aloittaa helteisen heinäkuunsa Helsingistä

Kevään ottelussa Inari Salo ohitteli vastustajia näppärästi omalla laidallaan.

Ilves matkustaa lauantaina jälleen Helsinkiin, tarkemmin Pihlajamäkeen Algeco Areenalle, PK-35:den vieraaksi.

Kansallisen Liigan sarjataulukon keskikastissa käydään kovaa taistelua pääsystä ylempään loppusarjaan. Sijoilla 5–9 on viisi joukkuetta ainoastaan kuuden pisteen sisällä, joten varsinkin näiden joukkueiden keskinäiset ottelut ovat kliseisesti ”kuuden pisteen otteluita”.

Ilveksen sijoitus on tällä hetkellä kuudes eli joukkue on kiinni viimeisessä ylemmän loppusarjan paikassa. PK-35 Vantaa karkasi Kaupin voittonsa ansiosta kolmen pisteen karkumatkalle ja takana vaanii TPS pisteen sekä HPS että PK-35 kolmen pisteen päässä.

 

PK-35

Kotijoukkue lähtee otteluun vahvassa kolmen ottelun voittoputkessa. Ennen juhannusta Pallokerho pudotti Suomen Cupista HJK U18-joukkueen ja Kansallisesta Liigasta on voitot irronneet TPS:stä ja ONS:sta. Nuo ovatkin joukkueen toistaiseksi ainoat liigavoitot, sillä niitä edelsi kolmen tasapelin ja viiden tappion voitoton alkukausi.

Kauden alussa Kaupissa Ilves ja PK-35 jakoivat pisteet 1–1- tasapelillään. Tuolloin maalintekijöinä olivat Tuuli Viinikka ja Hertta Laurinkoski. Viime kaudella helsinkiläiset voittivat molemmat keskinäiset ottelut. Ilveksen viimeisin voitto PK-35:stä on heinäkuulta 2021, jolloin Kaupissa ottelu päättyi 3–2 keltavihreiden voittoon. Tuulin ja Ilveksen kauden avausmaalihan näytti tällaiselta:

 

Pallokerhon ongelmana on ollut maalinteko, sillä pelaamissaan kymmenessä ottelussa he ovat onnistuneet tekemään ainoastaan kuusi maalia. Omiin on puolestaan kolahtanut kolminkertainen määrä. Helsinkiläisten maalikuningatar on tällä hetkellä nimenomaan Laurinkoski, jolla on kaksi osumaa tehtynä. Kertaalleen nimensä maalintekijätilastoihin ovat saaneet Ada Lindroth, Minea Lassas, Steffi Hassinen sekä ex-Ilves Jenni Kantanen. Kesäkuussa joukkueeseen liittyi toinenkin entinen tupsukorva, sillä loukkaantumisestaan toipuva Aino Varkoi siirtyi punamustiin. Toistaiseksi häntä ei ole vielä kentällä tositoimissa nähty.

Anna on valmiina kipparoimaan Ilveksen vierasvoittoon

Annan analyysi

Kommentit otteluun antoi uusvanhaan pelipaikkaansa hyvin sopeutunut kapteeni Anna Olmala, joka on noussut Saanan (Tuomala) ja Tuulin rinnalle jakamaan sisäisen maalipörssin piikkipaikkaa. Viikonloppu kotiseudulla myös kuului selvästi kapteenin puheessa

Onko juhannuksesta hyvin selvitty! Ehtikö siinä hyvin ladata akkuja?

”Hyvin se meni, kiitos kysymästä. Olin Oulussa, siellä tosin vähän sateli. Rennosti meni aika, kävin golffaamassakin. Mukavasti sai akkuja ladattua ja nyt ollaan taas täynnä intoa ja virtaa ja valmiina seuraavaan pelliin!”

Miten sopeutuminen jälleen hyökkääjäksi on sujunut?

”Kyllä siinä hetken kesti sopeutua, sen verran henkisestikin erilaista pelaamista. Topparin tekemät virheet saattaa näkyä heti tulostaulullakin, hyökkääjän kohdalla se ei ihan yhtä riskialtista ole. Olen kyllä tykännyt kovasti, on mukava olla mukana tekemässä maaleja ja osallistumassa hyökkäyksiin. Kiva että onnistumisia on tullut, mutta en täysin tyytyväinen ole onnistumisprosenttiini, tehokkaampi olisin voinut olla.”

Maalipaikkoja joukkue suoltaa vähintäänkin riittävästi joka ottelussa, mutta onnistumisia ei aina tarpeeksi tule. Osaatko sanoa, mistä moinen johtuu?

”Ehkä sellainen viimeinen terävyys on jäänyt puuttumaan. Maalinteko vaatii tietynlaista päättäväisyyttä ja röyhkeyttä, niissä on vara vielä parantaa..”

Minkälainen kotijoukkue lauantaina nähdään? Entä millä aseilla Ilves lähtee voittoa hakemaan?

”PK-35 puolustaa kollektiivisesti, erittäin tiiviisti. Meillä on haasteita sen murtamisessa. Tämä viikko käytetään sen harjoitteluun. Pelissä meidän täytyy olla vaan kärsivällisiä ja luottaa omaan tekemiseen. Siten sieltä pisteet napataan matkaan.”

 

Lippuja PK-35:den:n kotiotteluun myydään Tiketin sivuilla, lippujen hinnat ovat 11,50/6 euroa. Ovet Algeco Areenalle aukeavat tuntia ennen ottelun alkua, kello 13.

Helsingin vierasottelun voi katsoa Ruutu+:n linjojen kautta: https://www.ruutu.fi/stream/4347761

Seuraava tupsukorvien kotipeli on edessä vasta kuun loppupuolella, Kaupissa lauantaina 29.7. kello 14 alkava ottelu HJK:ta vastaan. Sitä ennen joukkue vierailee vielä Porvoossa Suomen Cupin ottelussa FC Futuran vieraana sekä Turussa TPS:n emännöimässä Kansallisen Liigan ottelussa.