Ennakko: Alkusarjan viimeinen vierasottelu pelataan Pohjois-Savossa

Aino ja Tuuli pysäyttämässä KuPS-hyökkäystä Kaupissa. Sama tavoite on lauantaina Väre Areenalla.

Kotijoukkue Kuopion Palloseura ja vierasjoukkue Ilves lähtevät 17. ottelukierroksen kamppailuun hieman eri päistä taulukkoa. KuPS johtaa sarjaa, Ilves on seitsemäntenä, neljän pisteen päässä Mestaruussarja-paikkaan oikeuttavasta viivasta.

Joukkueet kohtaavat puolentoista viikon sisällä kahteen otteeseen, ensin lauantaina liigassa ja sitten Suomen Cupissa Tampereella.

Keltavihreä vieraspoppoo sai edelliskierroksella helpottavan liigavoiton, kun ONS kaatui Oulussa maalein 1-4. Anela Ljesnjanin viimeisteli kahdesti, Tuuli Viinikka ja Aino Rasinen kerran. Voitto alla on varmasti mukavampi matkata Kuopion reissulle.

 

KuPS

Palloseura lähtee kotiotteluunsa peräti yhdeksän ottelun voittoputkessa. Viimeiseen kuuteen otteluun kuopiolaiset ovat lisäksi pitäneet oman maalinsa puhtaana. KuPS:n voittoputki alkoi juuri kauden ensimmäisestä Ilves-kohtaamisesta Kaupista kesäkuun alusta. Kuopiolaiset poistuivat Tampereelta 0-2 voitto mukanaan. Tuo ottelu oli ensimmäinen, jossa joukkueen päävalmentajana toimi Pauliina Miettinen. Kotijoukkue pelasi hyvin, mutta KuPS oli vahvempi.

Kuopiolaisia löytyy liigan maalipörssin top10-kärhestä neljä kappaletta. Aino Kröger johtaa koko maalipörssiä 10 maalilla, kapteeni Gentjana Rochilla ja Wilma Forsblomilla maaleja on yksi vähemmän. Anni Hartikainen viimeistelee kymmenen kärjen, osumia on kasassa seitsemän.

KuPS:n ryhmässä on nähty hallittuja muutoksia elokuun aikana. Ruotsalainen laitapelaaja Maja Göthberg ja KuPS purkivat pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä. Göthberg ehti edustaa kuopiolaisia kolmen ja puolen vuoden ajan.

Miettinen sai keltamustaan nuttuun varsin tutun pelaajan, kun KuPS tiedotti elokuun alkupuolella Roosa Ariyon hankinnasta. 29-vuotias hyökkääjä ja Miettinen ovat tehneet yhdessä aiemmin menestyksekkäästi töitä Tikkurilan Palloseurassa. Ariyon edellinen seura oli belgialainen Club Brügge.

 

Tuulin tuumaukset

Viinikan Tuuli on pelannut tällä kaudella jokaisessa Ilveksen liigaottelussa. Hämeenlinnalainen on merkkauttanut näissä kolme osumaa ja yhden maalisyötön. Tuuli on todennäköisesti mukana myös lauantaina Kuopioon matkaavassa tupsukorvien ryhmässä.

Nousitte vahvan toisen jakson ansiosta voittoon ONS:stä. Minkälaisia palopuheita ottelun tauolla pidettiin?

”Ottelun tauolla puhuttiin, että kyllä ne maalit sieltä vielä tulee, kun ollaan vaan kärsivällisiä. Päätettiin myös vähän muuttaa prässiä, että saadaan enemmän painetta.”

Teit pitkästä aikaa maalin Oulussa ja olit muutenkin vallan mainiolla pelipäällä. Onko kuuluisa ketsuppipullo nyt auki?

”Toivottavasti.”

Löytyykö joukkueesta luottoa, että nousette vielä Mestaruussarjaan?

”Joukkueesta löytyy vielä luottoa, mutta se ei oo kokonaan meidän omissa käsissä. Tehdään kuitenkin itse kaikki mitä pystytään sen eteen.”

Pelasitte hyvin KuPSia vastaan kotona kesäkuussa, mutta kuopiolaiset vei pisteet matkaansa. Miten nappaatte täydet pisteet nyt Kuopiosta?

”Tiivis ja yhtenäinen puolustus on tärkeetä KuPSia vastaan ja tällä kertaa ei päästetä yhtäkään maalia.”

 

Tervetuloa maakuntamatkalle Pohjois-Savoon ja Väre Areenalle lauantaina, Ilvestä voi kannattaa vaihtoehtoisesti myös Ruutu+:n lähetyksen välittämänä: https://www.ruutu.fi/stream/4352107.

KuPS-vierasottelun jälkeen Ilves emännöi runkosarjan päätöksessä HPS:ää lauantaina 26. elokuuta kello 15. Suomen Cupissa Ilves puolestaan saa KuPS:n vieraakseen torstaina 31. elokuuta. Cupin välierä pelataan Kauppi 3:lla kello 17 alkaen.