Elli Mäkipelkola sopimukseen edustuksen kanssa – tervetuloa ”Mäksä”!

”Mäksä” jatkaa keltavihreissä kaudella 2024! Laitahyökkääjä pelasi kaudella 2023 yhdeksässä liigaottelussa. Kuva: Joope Erkkilä.

Elli Mäkipelkola on solminut pelaajasopimuksen Ilveksen edustusjoukkueen kanssa.

Seinäjoen Mimmiliigan kasvatti pelasi ensimmäiset pelinsä keltavihreissä väreissä kaudella 2021 ja Kansallisen Liigan debyytti nähtiin kaudella 2022. Menneellä kaudella Ellillä ei vielä ollut virallista sopimusta edustuksen kanssa, mutta hän pelasi yhteensä jo yhdeksässä liigapelissä.

Ykkösen puolella Elli on ennättänyt pelaamaan kolmen kauden aikana 44 peliä, joissa hän on iskenyt kunnioitettavat 12 maalia.

”Mäksä” on varsin tuttu näky myös U19- ja nuorempien tyttöjen maajoukkueista ja hän oli yhdessä Helmi Perkauksen kanssa U17-tyttöjen EM-lopputurnausjoukkueessa toukokuussa 2022.

Sama kaksikko, höystettynä Matilda Sarlinilla valittiin myös vastikään jälleen kerran U19-tyttöjen maajoukkueeseen. U19-tytöt pelaavat EM-karsintaturnauksen Myyrmäessä marras-joulukuun 2023 vaihteessa.

Seinäjoelta Tampereelle ponnistanut laitahyökkääjä kertoi tuntemuksiaan sopimuksen tekemisen jälkeen!

 

Aloitetaan ihan klassikolla, mikä fiilis sopimuksesta edustusjoukkueen kanssa?

”Hyvä fiilis totta kai. Olin jo viime kaudella paljon mukana toiminnassa, niin kiva päästä vihdoin kunnolla osaksi joukkuetta!”

Pelasit ensimmäiset pelit Ilveksessä kaudella 2021, ensimmäisen liigapelin kesällä 2022 ja ensimmäinen liigamaali näki päivänvalon päättyneellä kaudella. Oletko ollut tyytyväinen omaan kehitykseesi?

”Oon kyllä, toivottavasti kehitys jatkuu samansuuntaisena.”

Millaisen roolin tahdot ottaa joukkueessa kaudella 2024 ja mitä ominaisuuksia tuot ryhmään?

”Toivon saavani mahdollisimman paljon vastuuta ja sitä kautta pyrin tuomaan joukkueelle nopeutta ja vaarallisia maalintekopaikkoja sekä riistoja yläalueella.”

Missä omat tavoitteesi menevät, kuinka korkealle aiot yltää?

”Tavoitteita on monia korkeammallakin, mutta tykkään ajatella steppi kerrallaan. Seuraavana tavoitteena olisikin siis vakiinnuttaa rooli edustuksessa.”

 

Myös päävalmentaja Anssi Ylinen antoi kommenttinsa edustusjoukkueen uudesta sopimuspelaajasta.

”Elli Mäkipelkola on nopea ja ketterä laitahyökkääjä. Viime kaudella hän pelasi pääsääntöisesti Ilves2:n riveissä, mutta käytännössä harjoitteli koko vuoden meidän kanssa.

Elli pääsi pelaamaankin liigassa ja näytti kykynsä niissä peleissä, joissa pelasi. Hän oli ihan ratkaisevassa osassa nousussa 4-0 tappioasemasta tasapeliin Helsingissä. Elli teki maalin ja syötti vielä 4-4 tasoitusmaalin ’Matulle’. Elli veti ihan hurmiossa, kun tuli loppuhässäkkään mukaan, vei PK-35 pakin kahville, murtautui laidasta läpi ja oli syöttäjänä tasoitusmaaliin.

Hienoa, että saatiin Ellille sopimus.”

 

Ellin pelaajasopimus on Ilveksen viides julkaistu sopimus kaudelle 2024.

Tervetuloa edustukseen vielä näin ihan virallisestikin, Mäksä!