Armi Heikkilä, Sofia Määttä ja Tuuli Viinikka edustivat U19-maajoukkueen mukana

HJS-kasvatti Tuuli viiletti tuttuun tyyliin myös maajoukkuepaidassa. Kuva: Joope Erkkilä.

Armi Heikkilä, Sofia Määttä ja Tuuli Viinikka olivat viime viikolla mukana U19-tyttöjen maajoukkueturnauksessa Espanjassa. Suomi kohtasi turnauksen aikana ensin Englannin ja jälkimmäisessä ottelussaan Sveitsin.

Englanti oli torstaina 17. helmikuuta U19-tyttöjä vahvempi osumin 4-0 (0-1). Sveitsi puolestaan kaatui Suomen käsittelyssä 20. päivä sunnuntaina lukemin 2-0 (1-0). KuPS:n Anni Hartikainen iski ottelun molemmat maalit 15. ja 79. peliminuutilla. Voitto oli kova juttu, sillä Sveitsi on rankattu Euroopan rankingissa jopa kuudenneksi.

Sofia pääsi kentälle sekä Englantia että Sveitsiä vastaan vaihtopenkin puolelta. Kuva: Sofia Määttä.

Armi oli molemmissa otteluissa avauskokoonpanossa, Englantia vastaan keskikenttäpelaaja pelasi tunnin ja voitokkaassa Sveitsi-ottelussa ensimmäisen puoliajan.

Sofia pääsi Englantia vastaan irti toisen puoliajan ajaksi. Sveitsiä vastaan laitahyökkääjä tuli kentälle tunnin kohdalle, korvaten Tuuli Viinikan.

Tuuli aloitti Englanti-matsin vaihtopenkiltä ja pääsi kentälle ottelun 77. minuutilla. Sveitsiä vastaan laitapelaaja pelasi tosiaan tunnin verran.

Suomen Sveitsi-voitosta voi lukea Palloliiton sivuilta. Jutussa on mukana maajoukkueen päävalmentaja Arttu Pitkäkankaan kommentteja.

Armi oli molemmissa maaotteluissa avauskokoonpanossa. Kuva: Joope Erkkilä.

U19-tyttöjen maajoukkuetaival jatkuu EM-jatkokarsinnan parissa huhtikuussa. Jatkokarsinta pelataan Saksassa ja Suomi kohta emäntämaan lisäksi Valko-Venäjän sekä Venäjän. Jatkokarsinnan lohkovoittaja etenee kesäkuussa 2022 Tshekissä pelattavaan EM-lopputurnaukseen.