Ilves jätettiin kotikentällä tylysti nollille

ILVES – PK-35 VANTAA 0-3 (0-1)

Ilves ei onnistunut Tampereen päivän kotiottelussaan lainkaan maalinteossa, joten terävästi viimeistellyt PK-35 Vantaa nappasi tärkeät pisteet ja syvensi tupsukorvien ahdinkoa.

Ilves ja Tampereen kaupunki järjestivät sunnuntaina maksuttomia stadionin esittelykierroksia ja tarjosi otteluunsakin ilmaisen sisäänpääsyn. Stadionkierrokset olivat todellisia yleisömenestyksiä, mutta ottelun katsojamäärä jäi valittetavan pieneksi. Vajaa 600 katsojaa oli saapunut paikalle kannustamaan Ilvestä, mutta joukkue ei onnistunut heille voittoa tarjoamaan palkinnoksi.

Vieraat aloittivat ottelun emäntiään terävämmin ensimmäisen kymmenminuuttisen ja Ilves joutui pelkästään puolustamaan omaa maaliaan. Maalinsuulle palannut Nelli Hautamäki joutui venymään parhaimpaansa useamman kerran, mutta vartin pelin jälkeen oli hänenkin antauduttava. Eevi Leppänen pääsi murtautumaan vasemmalta laidalta boksiin ja yllätti Nellin nostamalla pallon hänen ylitseen ja vielä tolpan kautta maaliin.

Ilves pääsi peliin paremmin mukaan ja alkoi luomaan omia maalipaikkojaan. Riittävä terävyys kuitenkin puuttui ylimmän kolmanneksen pelaamisessa eikä Saija Suni vantaalaisten maalilla joutunut avausjaksolla kunnolla torjuntatöihin. Anna Olmala pääsi kertaalleen tulisesti laukomaan, mutta pallo meni metrin verran takatolpan väärältä puolelta ohi.

Toisen jakson Ilves aloitti pirteämmin ja pyrki aktiivisesti hakemaan tasoitusta. Edelleenkään ratkaisut eivät tuottaneet tulosta ja Elli Mäkipelkolan mainio matala laukaus koki samanlaisen kohtalon kuin Annan avausjakson yritys. Toisen maalinsa vieraat tekivät rangaistuspotkusta, kun Viivi Spetsin kontaktista Elina Mankkiin tuomittiin pallo pilkulle. Elina Peltokangas sijoitti pallon alakulmaan Nellin hyvästä heittäytymisestä huolimatta.

Ilves paransi koko ajan omaa peliään ja loi painetta vastustajan puolustukselle. Otteet terävöityvät, mutta onnetarta ei Tampereen päivän juhlissa nähty kotijoukkuetta auttamassa. Aino Rasinen pääsi lähimmäksi ylärimalaukauksellaan, mutta siitäkin pallo kimposi maalista poispäin. Pelin kulku säilyi koko jakson aikana samana, Ilves hallitsi ja loi paikkoja, mutta vantaalaisten maali pysyi koskemattomana. Edes Tessa Perttulan päästessä avopaikasta laukomaan ei tuonut tulosta, tuntui kuin vieraiden maali olisi ollut noiduttu.

PK kaunisteli vielä lisäajalla lukemia Ilveksen satsatessa hyökkäämiseen. Nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Sofia Velez laukoi Nellin jo kertaallen torjuman pallon Ilveksen maaliin ja sinetöi näin 0-3 vierasvoiton. Voitollaan PK-35 Vantaa on lähes varmasti säilymässä Kansallisessa Liigassa, mutta Ilveksen tilanne on tukala. Kun kolme kierrosta sarjaa on jäljellä, on Ilves neljän pisteen päässä viimeisestä sarjapaikasta.

Tämän viikon sunnuntaina Ilves matkaa FC Hongan vieraaksi ja seuraavana sunnuntaina toimii PKKU emäntänä Tuusulassa. Toivotaan, että kauden päätöspelissä perjantaina 18.10 Tammelassa Helsingin PK-35:ttä vastaan joukkueella on mahdollisuus varmistaa paikkansa ensi kauden Kansalliseen Liigaan.

Ilveksen kokoonpano:
4 Stina Virkkala
5 Anna Olmala (C)
8 Anela Ljesnjanin 74′ -> 15 Matilda Sarlin
9 Saana Tuomala
12 Viivi Spets
13 Amelia Luotonen 62′ -> 17 Tessa Perttula
14 Aino Rasinen 84′ -> 10 Pipsa Saarilahti
24 Elli Mäkipelkola
37 Nelli Hautamäki (mv)
40 Kaisa Juvonen
88 Sofia Laine 62′ -> 22 Heta Olmala

Vaihtopelaajat:
23 Laura Ojala
32 Roosa Karppinen (mv)
34 Milja Siiki

Maalit:
16′ 0-1 Eevi Leppänen
56′ 0-2 Elina Peltokangas (rp)
90+2′ 0-3 Sofia Velez

Varoitukset:
45′ Joonas Laurikainen (th)
49′ Kaisa Juvonen
88′ Marco Baruffato (th)