90-vuotisjuhlaottelun ennakko: Ilves kohtaa piristyneen HPS:n Kaupissa

Armi Heikkilä kesyttämässä Moltenia. Kuinka monta kertaa Molten nähdään maaliverkoissa juhlaottelussa? Kuva: Joope Erkkilä.

Lauantaina pelataan Ilveksen 90-vuotisjuhlaottelu, jossa myös panokset itse ottelussa ovat korkeat. Alemman loppusarjan kamppailu kiristyy kierros kierrokselta, joten pisteiden merkitys korostuu entisestään. 

Alemman loppusarjan sarjatilanne on tiukentunut viime kierrosten aikana. Kolme joukkuetta on ainoastaan pisteen sisällä toisistaan ja yhdellä heistä on kohtalona joutua karsimaan Kansallisen Liigan paikastaan. Lauantaina Ilveksen vieraaksi saapuva HPS on tällä hetkellä se ”kolmas” joukkue, joka on pisteen jäljessä Ilvestä sekä PK-35:ttä.

HPS voitti viime viikolla juuri PK-35:n ja on nyt kahden ottelun voittoputkessa kaadettuaan aikaisemmin JyPK:n. Ensimmäistä kauttaan pääsarjassa pelaava HPS haluaa säilyttää sarjapaikkansa ilman karsintoja ja saapuu Kauppiin erittäin nälkäisenä.

Pirteästi viime aikoina esiintyneen HPS:n vahvuus on hyvässä joukkuehengessä sekä taisteluilmeessä. Joukkue tunnetaan eräänlaisena hurmosjoukkueena, jossa koko joukkue vaihtopenkkiä myöten elää vahvasti pelissä mukana. Joukkueen paras maalintekijä kuudella osumalla on kokenut keskikenttäpelaaja Aino-Marja Lehtinen, joka edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa laukoi pallon pilkulta Ilveksen maaliin.

Ilves ei viime viikolla pelannut, koska useampi pelaaja oli maajoukkuetehtävissä. Kaksi vieraspeliä loppusarjassa pelannut Ilves on toistaiseksi pelannut ainoastaan Helsingissä vieraspelejä.

Tulevan juhlaottelun vastustaja HPS kaatui ensin upeasti 4-1 ja viimeisimmässä pelissä pisteet jaettiin PK-35:n kanssa 1-1 lukemin Pipsa Saarilahden vastatessa keltavihreiden osumasta. Maali oli Pipsalle kauden toinen.

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet toisensa kolme kertaa. Knoppitietona, molemmista vierasotteluista Ilves on hakenut 4-1 voitot ja Kaupissa pelatusta ottelusta täydet pisteet irtosivat 1-0 voitolla. Kotiottelun ainoasta maalista vastasi yhteensä 10 maalia tällä kaudella iskenyt Silja Tuominen.

Päävalmentaja Anssi Ylinen lähtee luottavaisin mielin otteluun.

”Olemme saaneet hyvin harjoiteltua, vaikkakin välillä olemmekin normaalia pienemmällä ryhmällä olleetkin koolla. Hiukan olemme siis joutuneet muuttamaan harjoittelua, mutta siihen nähden kaikki on mennyt todella hyvin.

Tiukentunut sarjatilanne ei Anssille aiheuta ylimääräisiä sydämentykytyksiä, vaan hän ennemminkin nauttii kovien panosten pelien tuomasta jännityksestä. Vaikka Ilves onkin kaikki kolme keskinäistä ottelua voittanut, ei niistä kuitenkaan saa mitään lauantain peliin kentälle.

”Odotan erittäin tasaista peliä. Pelit ovat olleet luvuista huolimatta tiukkoja, mutta meiltä on löytynyt tarvittava tehokkuus. Ottelun aluissa olemme onnistuneet ja se on tietysti myös vaikuttanut pelin kulkuun. HPS on melkoinen hurmosjoukkue, joten heitä vastaan täytyykin alussa olla itse hereillä. Ovat taisteleva joukkue, joka ei anna kyllä yhtään periksi.

Oman joukkueensa pelin parantumiseen kauden mittaan Anssi on hyvin tyytyväinen.

”Joukkueen sisällä on vakaa ja rauhallinen tunnelma tällä hetkellä, kiitos viimeaikaisten hyvien otteiden. Pelimme on parantunut, varsinkin pelaaminen on tasapainottunut selvästi. Enää ei pelin sisällä tule niin selkeitä heittelyitä omassa pelaamisessa.

Resepti ottelun voittamiseen on Anssilla jo selvillä. 

”Meidän täytyy olla aktiivia sekä kurinalaisia yhdessä, koko joukkueena. Olemme aika paljon pystyneet tekemään maaleja tilanteenvaihdoista, mistä hyvät joukkueet tietysti maalinsa tekevätkin. Ilahduttavaa on myös se, että meiltä on oikealla hetkellä löytynyt useampia ratkaisijoita, niin avauskokoonpanosta kuin vaihtopenkiltäkin.

Ottelussa juhlitaan Ilveksen 90-vuotista taivalta. Lauantaina kello 18:30 alkavaan otteluun on todennäköisesti tulossa kauden ennätysmäärä katsojia, joten kannattaa saapua paikalle hyvissä ajoin. Tervetuloa Kauppiin kannustamaan Ilves kotivoittoon!

Juhlaottelusta on myös hyötyä Veikkauksen etuasiakkaille, sillä matsiin pääsee kaverin kanssa kaksi yhden hinnalla, näyttämällä Veikkauskorttia lipunmyynnin yhteydessä.

Etu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa.