Tehokas Ilves nautiskeli Saku Sportingin kumoon

Hyppää jos sä Ilves oot! Joukkue juhli voittoaan kannattajien kera

ILVES – Saku Sporting (Viro) 5-0

Kauden ensimmäinen kansainvälinen harjoitusottelu pelattiin tihkusateisessa Tammelan Stadionilla lauantaina. Vieraaksi saapunut Saku Sporting oli alusta alkaen vastaanottavana osapuolena, joten Ilves pääsi nautiskelemaan pallollisesta pelaamisesta ja laadukkaasta viimeistelystä.

Sakulla oli alusta asti ongelmia omassa pelinavaamisessaan. Ilveksen korkea prässi ei jättänyt vieraille juurikaan vapaita syöttösuuntia ja joukkue napsikin runsaasti palloriistoja niiden kautta. Tällaisesta tilanteesta syntyi myös ottelun avausmaali jo kolmannen peliminuutin kohdalla. Anela Ljesnjanin syöksyi antamaan painetta ja sai puolittaisen laukauksen kohti maalia, josta pääsi itse laukomaan maalivahdin käsistä lipsahtaneen pallon maaliin.

Viitisen minuuttia ennen taukoa Ilves iski yhdestä lukuisista vastahyökkäyksistään. Tessa Perttula vapautti Amelia Luotosen vapaaksi boxiin, josta Amelia upeasti laukoi pallon aivan etuyläkulmasta maaliin. Virolaiset pääsivät avausjaksolla muutaman kerran hyökkäämään vaarallisesti, mutta Ilveksen puolustus hoiteli tilanteet mallikkaasti ja Roosa Karppinen hoiteli maalille asti päässeet pallot varman oloisesti haltuunsa.

Jos Ilveksen prässi teki Sakun lyhyet avaukset vaikeaksi, ei vierailta oikein onnistuneet pidemmätkään pelin avaukset. Viivi Spets ennakoi loistavasti maalivahdin syöttöyrityksen ja puski pallon Anna Olmalalle. Anna karkasi puolustajilta ja harjautti kylmän viileästi vastaan syöksyneen maalivahdin ja viimeisteli joukkueensa kolmannen osuman.

Neljättä maalia edelsi melkoisen pitkä syöttöketju, jonka aikana palloa liikuteltiin nopeilla syötöillä. Anela kuljetti palloa vasemmalle ja laukoi kohti maalia, jossa jälleen kerran maalivahdilta putosi pallo pelattavaksi. Haukkana paikalla oli tällä kertaa Nelly Lehtilä, joka siirsi pallonlopulta maaliin. Viides maali syntyi ottelun loppuhetkillä ja kruunasikin komeasti lauantai-iltapäivän. Anna syötti oikealle Tessalle, joka lähti kuljettamaan pallo keskelle. Vasemman jalan veto upposi kauniisti aivan takaristikon alle ja sinetöi loppunumeroiksi 5-0.

Päävalmentaja Anssi Ylinen oli luonnollisesti tyytyväinen ottelun antiin.Sekä oma avauspelaaminen että korkealta puolustaminen toimi suunnitellusti ja valmennusta lämmitti myös tehokas viimeistely. Katso Anssin kommentit ottelun jälkeen alla olevalta videolta, jossa tämä Tammelan kasvatti kertoo myös muistojaan vanhan Tammelna kentän ajoilta.