Tehokas Ilves kaatoi PK-35 Vantaan 3-1

Ilves – PK-35 Vantaa 3-1 (2-1)

Ilveksen maalit:
30′ 1-1 Sofia Laine
41′ 2-1 Saana Tuomala
60′ 3-1 Anna Olmala

Ilves jatkoi harjoitusotteluidensa sarjaa kohtaamalla Kansallisessa Liigassa pelaavan PK-35 Vantaan. Erittäin nälkäisesti hyökännyt Ilves oli vieraitaan tehokkaampi ja otti näyttävän voiton vieraistaan.

Avausjakso:

Vieraat aloittivat ottelun emäntiään terävämmin ja saivat painettua pelin Ilveksen kenttäpuoliskolle. Tiivis puolustaminen piti kuitenkin vantaalaiset poissa vaarallisista tekopaikoista ja Roosa Karppinen hoiteli maalille asti tulleet pallot vaivatta.

Ilveksen ensimmäinen hyvä tilanne nähtiin 14. minuutilla, kun Anna Olmala pääsi boxista yrittämään maalintekoa. Pienestä kulmasta lähtenyt laukaus meni kuitenkin hiukan ohi. Ilves sai mukavan painostushetken itsekin aikaiseksi, joka pakotti vieraat rikkomaan useampaan kertaan. Saana Tuomalan antamat sivuvaparit ja kulmat eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta.

24. minuutilla vieraat saivat avausmaalin tehtyä, kieltämättä kauniilla kaukolaukauksella aivan ylänurkkaan. Tasoituksen Ilves iski reilu viisi minuuttia myöhemmin. Anna sai pallon syvällä omalla alueella ja lähetti juoksupallon oikeaan laitaan Sofia ”Pirkkahallin Pikakiitäjä” Laineelle. Kaukaa takamatkalta lähtenyt Sofia pinkoi taajama-alueiden nopeusrajoituksia rikkoen ohi vantaalaispuolustajien ja laukoi pallon hallitusti verkkoon.Nelly Lehtilältä loistavaa pelinlukemista, kun antoi pallon mennä ohitseen pikakiitäjälle.

Viitisen minuuttia ennen taukoa siirtyi Ilves johtoon. Asialla Saana, joka näytti tällä kertaa laukaisuvoimaa oikealla jalallaan. Maali syntyi Elli Mäkipelkolan antaman lyhyen kulman seurauksena. Tauolle päästiin näin kotijoukkueen johtaessa maalilla.

Toinen jakso:

Ilves aloitti tällä kertaa pirteämmin ja Elli pääsikin aikaisessa vaiheessa kokeilemaan lisämaalin tekemistä,laukaus kuitenkin jäi maalvahdin syliin. Aikaisemmin viikolla jatkosopimuksen tehnyt Pipsa Saarilahti pääsi toiselle jaksolle kentälle mukaan ja esiintyikin tutun energisesti.

Pipsa olikin rakentamassa Anela Ljesnjaninin Ilveksen kolmatta osumaa, jonka Anna viimeisteli kylmän viileästi. Samalla sekä Pipsa että Anela tekivät tilaa Lotta Lähteenmäelle ja Viivi Spetsille, jotka molemmat pääsivät loukkaantumisten jälkeen ensimmäistä kertaa kentälle.

Myös juuri jatkosopimuksen tehnyt Aino Rasinen pääsi kentälle kun Lottaa ei haluttu liikaa rasittaa ensimmäisessä pelissään. Vantaalaiset saivat jälleen painettua peliä Ilveksen maalille, mutta tolppaa ja maaliviivaa lähemmäksi he eivät palloa kuitenkaan saanut toimitettua.

Pelin lähetessä loppuaan korostui myös kotijoukkueen fyysisyys kaksinkamppailutilanteissa. Aktiivisesti tilanteisiin menneet tupsukorvat pystyivät mainiosti rikkomaan vieraiden pelinrakentelua.