Sofia Laine jatkaa laidalla viilettämistä kaudella 2024

Laitapuolustajana pääosin esiintyvä Sofia Laine jatkaa keltavihreissä väreissä myös kaudella 2024.

Ilveksen oma kasvatti on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt pelaamaan liigaa jo 51. ottelun verran. Alkukaudesta 2023 Sofia sai paljon vastuuta, mutta ikävä loukkaantuminen vesitti pitkän pätkän viime kaudesta. Liigapelejä kertyi kuitenkin lopulta 11 kappaletta.

Maaleja laitapuolustaja on liigassa iskenyt kaksi, joista molemmat syntyivät kaudella 2022. Sofia pelasikin tuolla kaudella yhteensä 23. liigaottelussa. Suomen Cupin otteluita viilettäjälle on kertynyt vuosien varrella kuusi kappaletta.

Sofia oli huhtikuussa mukana myös U23-naisten maajoukkueleirillä yhdessä Saana Tuomalan ja Meri Hämäläisen kanssa. Sofia oli ainoa ilvesläisistä, joka edusti leirin sisäisen harjoituspelin voittanutta Sinistä joukkuetta.

 

Erityisen nopea laitapelaaja odottaa kautta 2024 innokkain mielin.

”Hyvillä fiiliksillä jatkan. Odotan innolla tulevaa kautta ja sitä, että pääsemme pelaamaan ensi kesänä uudella Tammelan stadionilla.”

Ilves-päävalmentaja Anssi Ylinen on myös luonnollisesti tyytyväinen Sofian jatkosopimuksesta.

”Sofia Laine avasi viime kauden laitapuolustajana ja pelasi erinomaisesti. Sai näyttää U23-leirilläkin osaamistaan maajoukkuevalmentajille ja palaute sieltä oli hyvää!

Joutui loukkaantumisen takia olla sivussa noin kolme kuukautta, syksyä kohden kuntoutui lopulta harjoittelu- ja pelikuntoon. Vahvuutena hänellä on erityisesti nopeus ja kestävyys.

On joukkueen etu, kun meillä on noin nopeita pelaajia kuin Sofia, joka tuo erilaista uhkaa joukkueeseen omalla nopeudellaan.”

 

Sofian lisäksi pelaajasopimuksia on julkaistu nyt kolme kappaletta ja lisää on tuloillaan!