Silja Tuominen valittiin U23-maajoukkueleirille – ”mahtava mahdollisuus kehittyä pelaajana”

Silja Tuominen lähtee U23-maajoukkueleirille! Kuva: Joope Erkkilä.

Hienon kauden Kansallisessa Liigassa pelannut ja yhteensä 13 pääsarjamaalia tehnyt Silja Tuominen on valittu U23-maajoukkueen lokakuun leirille. Leiri järjestetään Eerikkilässä 23.–26. lokakuuta ja maajoukkue pelaa leirin päätöspäivänä sisäisen harjoitusottelun.

Miltä valinta U23-maajoukkueeseen tuntuu?

”Valinta tuntuu totta kai todella hyvältä. Kiva on päästä haastamaan itseään tosi kovassa porukassa.”

Milloin olet ollut edellisen kerran mukana maajoukkuekuvioissa?

Viimeksi maajoukkueleireillä olen ollut ihan ensimmäisissä maajoukkuetapahtumissa, olisiko sitten U16 – U17 leireillä muistaakseni. Eli on siitä muutama vuosi vierähtänyt!”

Miten energiatasot riittävät pitkän kauden jälkeen? Oletko saanut levätä kauden päättymisen jälkeen?

”Energiatasot on vielä melko hyvällä mallilla omasta mielestä, vaikka pelejä on ollut melko tiuhaan, niin oli kuitenkin nousujohteinen kausi joukkueelta, minkä takia pelit on tuntunut melko hyvältä, eikä rasitus ole iskenyt ehkä niin pahasti.

Varsinaista taukoa ei tule ennen leiriä, sillä olen nyt päässyt poikien mukana treenaamaan ja totuttelemaan vähän kovempaan tempoon, mikä on leirin kannalta tosi hyvä.”

Mitä odotat eniten maajoukkueleiriltä?

”Eniten varmaan odottaa koko ryhmään tutustumista ja hyviä treenejä. Erityisesti näen mahtavana mahdollisuutena kehittyä pelaajana.”

Mikä fiilis jäi päällimmäisenä mieleen päättyneestä liigakaudesta?

”Päällimmäisenä jäi hyvä fiilis kaudesta. Totta kai aina löytyy parannettavaa joukkueena ja yksilönä, mutta pitää kyllä olla tyytyväinen siihen mikä oli lopputulos kaudesta, kun ottaa huomioon koko kauden kulun.”

Olit hienosti neljäs koko liigan maalipörssissä! Yllättikö maalisuma vai oliko se odotettavissa?

”Eihän tuollaisesta maalimäärästä osannut haaveillakaan kauden alussa, että kyllä se hieman yllätti, mutta kai ne jostain treenin kautta kuitenkin kumpusi. Kiva kyllä huomata mihin pystyy ja samalla kuinka pienistä asioista nämä onkaan loppupeleissä kiinni.

Kaiken kaikkiaan pitää olla tyytyväinen kauteen, mutta samalla tietenkin nälkä kasvaa, joten tästä on hyvä lähteä jatkamaan.”

Kaikkiaan lokakuun maajoukkueleirille valittiin 23 pelaajaa. Tutuista nimistä kutsun sai muun muassa Åland Unitedia edustava Sanni Ojanen.

”Meillä on kahdeksan uutta pelaajaa, mikä kertoo näiden ikäluokkien laajuudesta”, päävalmentaja Gary Williams kertoo Palloliiton sivuilla.

Koko ryhmä löytyy tästä: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/u23-maajoukkue-nimetty-lokakuun-leirille.