Raportti: Kylmää kyytiä Bolt Arenalla

HJK oli ollut Ilvekselle todella hankala vastustaja jo pitkään, sillä keltavihreiden edellinen voitto raitapaidoista oli kesältä 2017. Muutosta tähän ei saatu nyt lauantainakaan, vaan Klubi jätti Tupsukorvat tylysti nollille.

HJK – Ilves 4-0 (3-0)

Lauantai-iltapäivän ottelu saatiin käydä aurinkoisissa merkeissä, kun kevättalvi alkoi väistymään alkukesän tieltä. 426 katsojaa oli saapunut seuraamaan Bolt Arenalle tätä kahden legendaarisen seuran välistä kamppailua sekä nauttimaan upeasta kelistä.

Ensimmäinen jakso

HJK otti heti alusta alkaen ottelun ohjat käsiinsä ja pakotti Ilveksen puolustamaan tiiviisti. Ensimmäisen todella vaarallisen maalintekopaikkansa klubilaiset saivat kahdeksannella minuutilla, kun Ria Karjalaisen oikealta keskittämän matalan syötön laukoi täysin vapaana takanurkalla majaillut Laura Hillberg taivaan tuuliin.

Avausosuman kotijoukkue onnistui tekemään 14. minuutin täyttyessä. Ilves menetti maalipotkun jälkitilanteessa pallon emännille ja Lotta Lindström pääsi etenemään boksin sisälle. Ensimmäisen laukauksen Ilveksen puolustus sai blokattua, mutta toinen meni Meri Hämäläisen sormien kautta tolpasta maaliin.

Toisen osumansa HJK teki kuusi minuuttia myöhemmin, kun Hillberg keskitti pallon vasemmalta pilkun tuntumaan, josta Karjalainen onnistui ohjaamaan pallon ohi Hämäläisen. Klubi jatkoi painostustaan eikä Ilves oikein saanut omia hyökkäyksiään aikaiseksi. Moona Laine sen sijaan joutui katsomaan keltaista korttia.

Vielä yhden osuman kotijoukkue onnistui avausjaksolla tekemään ja siitä vastasi avausosumankin viimeistellyt Lindström. Hän pääsi vitosen viivalta puskemaan pallon verkon perukoille. Vielä ennen taukovihellystä näytettiin Armi Heikkilällekin keltaista korttia varoituksen merkiksi.

Toinen jakso

Jaksolla Ilves suoritti yhden vaihdon, kun Armin tilalle otettiin Laura Ojala. Vasta kauden toista otteluaan pelannut Armi on palautumassa loukkaantumisensa jäljiltä hiljalleen pelikuntoon, muttei aivan vielä ole 90 minuutin kunnossa.

Jakson ensimmäinen maalipaikka oli Ilveksen käsialaa. Sofia Määttä antoi todella upean pitkän ja puolta vaihtavan syötön Tuuli Viinikalle, joka pääsikin puolittaiseen läpiajoon. Tuulin laukauksen pääsi kuitenkin ex-Ilves Annika Laihanen torjumaan kulmaksi.

Tunnin kohdalla Ilves suoritti kaksi vaihtoa. Moonan tilalle hyökkäykseen juoksi Patricia Bohui ja puolustuksessa Sara Haapalan tilalle Kansallisen Liigan debyyttinsä tehnyt Matilda Sarlin. Onnittelut liigadebyytistä, ”Matu”!

Vaihdot eivät kuitenkaan riittävästi tuoneet lisää hyökkäysenergiaa, vaan HJK pääsi vielä kertaalleen iskemään pallon maaliin. Kulman jälkitilanteesta Joanna Tynnilä pääsi puskemaan pallon ruuhkan keskeltä, korostaen kotijoukkueen paremmuutta nimenomaan boksin sisäpuolella.

Viimeisenä vaihtonaan Ilves otti nuoren Elli Mäkipelkolan kentälle Sofian tilalle. Ottelun kulkuun tälläkään vaihdolla ei kuitenkaan isompaa merkitystä ollut. HJK haki vielä viidettä osumaa, mutta kiitos Merin hyvien torjuntojen, jäi se kuitenkin tekemättä.

Koutsin kommentit

Päävalmentaja Anssi Ylinen oli luonnollisesti pettynyt tulokseen, mutta antoi joukkueelleen myös kiitosta.

”Parempi joukkue voitti, siitä ei ollut epäselvää. Jokaisella joukkueella on oma tietty tasonsa, kuten meilläkin. Nyt pelasimme vähän oman tasomme alapuolella. Olimme varovaisia, ehkä arkojakin. Puhuimme rohkeudesta ennen peliä, muttemme kuitenkaan pystyneet vastaamaan siihen. Se näkyi esimerkiksi paineistamisessa, mikä tuli vähän viiveellä ja yksittäisen pelaajaan tekemänä. Alkukaudesta nähty kollektiivisuus oli hävinnyt.

Pallollisessa pelaamisessa olimme jotenkin kiireellisiä, ihan kuin olisi ollut jokin hätä. Pelaajiemme taidot kyllä riittävät ja kentällä oli riittävästi tilaa pallon hallintaan, mutta nyt emme siihen pystyneet.

Siitä olen kuitenkin ylpeä, että joukkueen sydän on ihan terve. Nytkin vaikka peli oli jo ratkennut, niin ihan jokainen pelaaja taisteli loppuun asti. Meidän yksi arvomme on periksiantamattomuus, sitä ei tarvitse nytkään käydä läpi maanantain palaverissa.”

Anssi lupaili alkavalle viikolle myös iloisia pelaajauutisia. Yksi uusi pelaaja on joukkueeseen tulossa, taitanee olla uusi ”vanha” pelaaja kyseessä. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin uusi vahvistus nähdään jo seuraavassa pelissä.

Kansallinen Liiga jatkuu keltapaitojen osalta tulevana lauantaina 13. toukokuuta, kun pääsemme emännöimään Åland Unitedia. Nähdään Kaupissa taas silloin, tervetuloa kannustamaan Ilves kotivoittoon!

HJK – Ilves 4-0 (3-0)

Kansallinen Liiga, Bolt Arena, Helsinki, 6.5.2023

Maalit:

14’ Lindström Lotta 1-0

20’ Karjalainen Ria 2-0

33’ Lindström Lotta 3-0

69’ Tynnilä Joanna 4-0

Varoitukset:

25’ Laine Moona

36’ Heikkilä Armi

79’ Enkkilä Tuuli (HJK)

 

Ilveksen kokoonpano:

1 Hämäläinen Meri (mv.)

4 Salo Inari

5 Olmala Anna (kapt.)

9 Tuomala Saana

14 Rasinen Aino

16 Viinikka Tuuli

17 Haapala Sara 60’ -> 8 Sarlin Matilda

19 Määttä Sofia 77’ -> 15 Mäkipelkola Elli

20 Laine Moona 60’ -> 28 Bohui Patricia

27 Perkaus Helmi

35 Heikkilä Armi 46’ -> 24 Ojala Laura

Vaihtopelaajat:

37’ Hautamäki Nelli (mv.)