Matilda Sarlin sopimukseen edustusjoukkueen kanssa!

Matilda Sarlin jatkaa keltavihreissä! ”Matu” pelasi debyyttikaudellaan 13 liigaottelua. Kuva: Joope Erkkilä.

Ensimmäiset liigapelinsä kaudella 2023 pelannut Matilda Sarlin on solminut pelaajasopimuksen edustusjoukkueen kanssa.

Ilves-kasvatti ennätti pelaamaan Ilves/2:n sopimuspelaajana kolmessatoista liigaottelussa. Puolustajalupaus avasi myös maalitilinsä PK-35:n vieraana heinäkuussa. Helsingin Pihlajamäessä käyty ottelu päättyi todellisen trillerin jälkeen maalein 4-4.

”Matu” sai liigadebyyttinsä HJK:n vieraana toukokuussa ja ennätti pelaamaan tuon ottelun jälkeen muun muassa 10 täyttä ysikymppistä liigassa.

 

Mikä fiilis sopimuksesta edustuksen kanssa ja millä mielin lähdet seuraavaan kauteen?

”Tosi hyvä fiilis tietysti sopimuksesta. Viime kausi meni nousujohteisesti, niin todellakin odottavat fiilikset tulevasta.”

Miltä liigavauhti maistui päättyneellä kaudella?

”Olihan se liigavauhti kovempi verrattuna Ykköseen. Etenkin fyysisyys korostuu ja tilanteisiin pitää mennä paljon kovempaa. Oli hienoa, että sain vastuuta liigassa jo viime kaudella ja tästä on hyvä jatkaa ensi kauteen.”

 

Ilveksen päävalmentaja Anssi Ylinen oli tyytyväinen nuoren puolustajan avauskauteen, mutta tietää että potentiaalia löytyy lisää vielä entisestään.

”Matilda on todella potentiaalinen nuori pelaaja. Hän pelasi pääosin ottelunsa topparina, joka ei ole ollut Matun ensisijainen pelipaikka, mutta se ei kyllä esiintymisissä näkynyt. Matilda on tottuneempi pelaamaan laitapuolustajana, mutta hoiti juhannuksesta eteenpäin topparin toimet oikein hienosti.

Rajat ei näy vielä lähelläkään, potentiaalia hänellä on hirmuisesti. Tärkeä asia on nyt, että Matu pysyy terveenä ja ottaakin terveenä pysyessään varmasti ison loikan eteenpäin.

Tärkeä palanen meille, nuoresta iästään huolimatta.”

 

Lisää sopimusuutisia tulossa, seuraathan ilmoittelua!