Maali roikkui ilmassa, mutta ei – Ilves ja NJS maalittomaan tasapeliin lauantaina Kaupissa

Lopputulokseen pettyneet keltavihreät kiittivät hienosti kannustanutta vappuyleisöä. Kuva: Joope Erkkilä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilves – NJS 0-0 (0-0)

Vappuaattona pelattuun kauden viidenteen otteluun Ilves sai vieraita Nurmijärveltä. Molemmat joukkueet hakivat orastavien tappioputkien katkaisemista. Ilves metsästi kauden toista voittoaan, vieraat ensimmäistään. Ruudun ennakkohaastattelussa Noora Hämäläinen kertoi, että pisteitä tarvitaan lisää. Kotijoukkue lähti otteluun kolmesta pisteestä, NJS puolestaan yhdestä.

Ensimmäinen jakso

Ilveksen kokoonpanoa oli jouduttu pakon edestä myllertämään varsinkin puolustuksen osalta, kun kippari Laurikainen sai punakortin Vantaan vierasottelussa ja Anna Olmala sai ikävän iskun päähänsä samalla reissulla, jonka johdosta molemmat olivat poissa vappuottelusta. Sara Haapala nousi avauskokoonpanoon, kapteenina lauantaina toimineen Saana Tuomalan vierelle. Meri Hämäläinen teki puolestaan paluun tolppien väliin.

Ensimmäinen vaaranpaikka vieraiden maalilla nähtiin, kun Kauppi 3:n pelikellossa oli kaksi minuuttia ja viisitoista sekuntia. Pallo pelattiin Aino Rasisen, Emmaliina Tulkin ja Sofia Määtän jalkojen kautta Silja Tuomiselle, jonka ensimmäisellä kosketuksella lähtenyt keskitys löysi kuuteen metriin hiipineen Tulkin pään. ”Emulin” pusku oli yllättää vieraiden Annika Kulhan, mutta osui ainoastaan oikeaan tolppaan.

Seuraavat Ilveksen paikat siunaantuivat laitapuolustaja Tuuli Viinikalle noin viiden minuutin sekä reilun 20. minuutin kohdilla. Molemmissa tilanteissa vierasjoukkueen maalivahti Kulha torjui hienosti. Tuulin paikkojen välissä myös vieraat pääsivät peliin pikkuhiljaa paremmin mukaan.

Seuraava Ilveksen tilanne nähtiin kuitenkin heti Tuulin toisen yrityksen jälkeen. Keltavihreät pelasivat palloa kauniisti tummansinipaitaisen vierasjoukkueen linjojen läpi, aina Haapalan, Noora Hämäläisen ja Jenni Kantasen kautta Tulkin jalkaan. Tämän läpisyöttö laittoi Rasisen vauhtiin ja 3 vastaan 3 -tilanteen käyntiin. Aino eteni aina boksiin saakka ja löysi syötöllään takatolpalle tikanneen Viinikan. Tuulin yritys tyhjän maalin edessä pysähtyi omaan jalkaan, mutta pallo pomppi mukana olleelle Sofialle. Laiturin laukauksen tielle venytti itsensä jo puolittain ulos pelattu Kulha. Tämän torjunnasta pallo tuli vielä syötön antaneelle Ainolle, mutta kulma oli sen verran pieni, että tolppa ja vieraiden puolustus olivat tiellä. Ilves sai 23. peliminuutin tilanteesta varmaan jo tuhannennen kulmapotkunsa, mutta ei maalia.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Jenni Kantanen riisti pallon hienosti puolessa kentässä. Hyökkääjä ampaisi toiselta laidalta viilettäneen Ainon kanssa ylivoimahyökkäykseen ja Jenni löysikin boksissa päivystäneen keltapaidan. Tämän laukauksen tielle ehti kukas muu, kuin ”päällään seisonut” Kulha.

Kotijoukkueen johto roikkui ilmassa, mutta tauon viettoon siirryttiin maalittomasta tasatilanteesta.

Tauon aikana kentällä nähtiin pala mahtavaa seura- ja lajikulttuuria, kun myös ottelun saattajina toimineet Ilves T13 -junioriedustusjoukkueen pelaajat pelasivat näytösotteluita Kauppi 3:n tekonurmella. Kiitos järjestelyistä niin valmennukselle kuin vanhemmillekin!

Toinen jakso

Vierasjoukkue toi toiselle jaksolle omaan hyökkäykseensä kiusaa tutussa muodossa, kun keltavihreitä vielä viime kaudella edustanut vieraiden numero 10, Venla Mäkelä kirmasi tauon jälkeen Pinja Eklundin tilalle.

Vappuaaton toinen puolikas ei lähtenyt liikkeelle ihan niin hurjissa merkeissä kuin ensimmäinen nelivitonen, mutta ensimmäiset maalipaikat nähtiin vajaan kymmenen minuutin jälkeen. Aino Rasinen teki kenties maailman pisimmän spurtin ja tikitti omalta kenttäpuoliskolta aina NJS:n viiden metrin alueen kulmaan. Oikean jalan laukaus ja tiellä oli Annika Kulha.

Pian tämän yrityksen jälkeen Sofia Määttä rynnisti vasemmalta laidalta, mutta Palokärki-puolustus oli taas välissä. Tuhannes ja ensimmäinen kulmapotku tuloksena.

Kotijoukkue teki ensimmäiset vaihtonsa reilun tunnin jälkeen, kun Heta Olmala ja Pessia Purhonen toivat tuoreita jalkoja hyökkäyspäähän, korvaten Jennin ja Sofian.

Ilveksen topparipari SaSa eli Saana ja Sara löysivät useilla hienoilla pitkillä syötöillä hyökkäyspään pelaajia, mutta vaaralliset maalintekopaikat pysyivät poissa, kunnes 75. minuutin kohdalla käytiin taas lähellä. Tilanne syntyi yhdestä monista kulmapotkuista.

Saanan vasemmalta puolelta lähettämä kulmapotku löysi Emulin pääkopan. Pusku näytti jo suuntautuvan maalia kohti, mutta välissä oli sinipaitainen puolustus. Seuranneesta kulmapotkusta pallo kävi jo pyörimässä maaliviivan tuntumassa, mutta Heta ei aivan yltänyt palloon vaan vieraiden Rosa Wikström putsasi pallon väljemmille vesille. Paine pysyi kuitenkin yllä ja Emuli pääsi puskemaan jälleen kerran, mutta Kulha koppasi pallon.

Saanan ja Emulin yhteistyötä nähtiin jälleen, kun ottelua oli pelattu vähän päälle 80 minuuttia. Saanan syöttö löysi taskussa majailleen keskikenttäpelaajan, jonka tyylikäs haltuunotto ja vieläkin tyylikkäämpi volley sai jo Kaupin lehterit kohahtamaan, mutta ei. Kulha liimasi pallon hyppysiinsä.

Viitisen minuuttia tästä, olivat nurmijärveläiset enemmän kuin lähellä varmistaa täyden pistepotin. Vierasjoukkue sai kulmapotkun oikealta puolelta. Kierteinen pallo tuli keskelle keltaista ja sinistä ruuhkaa, jossa korkeimmalle nousi vieraiden Wikström. Vähille töille jäänyt Meri Hämäläinen esitti uskomattoman reaktiotorjunnan, iskemällä pallon hieman väljemmille vesille olkapäällään.

Ilves suoritti iltapäivän viimeisen vaihtonsa matsin 88. peliminuutilla, kun Sofia Laine korvasi vihreällä veralla Tuulin.

Kotijoukkue sai vielä aivan ottelun lopussa painetta NJS:n päätyyn, mutta niin vain maalit jäivät näkemättä ja tekemättä. Molempien oli tyytyminen yhteen pisteeseen, vaikka varsinkin Ilves-leirissä tulokseen oltiin silminnähden pettyneitä.

Positiivisella puolella Meri ja keltavihreiden hyvin esiintynyt puolustus piti kauden toisen nollapelinsä.

Kommentit

Ilveksen päävalmentaja J-P Berg tiedosti, että edes onni ei ollut kotijoukkueen puolella lauantaina.

”Pystyimme odotetusti hallitsemaan matsia. Lisäksi olimme teräviä heti pelin alusta lähtien ja loimme kovan paineen vastustajan maalille. Onnistuimme myös luomaan laadukkaita maalipaikkoja runsaasti. Viimeistelyssä ei kuitenkaan edes onni ollut mukana. Hukkasimme runsaasti selkeitä maalipaikkoja, jopa aivan lähietäisyyksiltä. Näin ollen tasapeli ja vain yksi piste ottelusta oli meille iso pettymys. Jos peli olisi päättynyt meidän useamman maalin voittoon, olisimme varmasti olleet kokonaisuuteen tyytyväisiä.

Saimme nimittäin myös viikolla harjoiteltuja, hyökkäämisen tasapainoon liittyviä asioita onnistuneesti toteutettua. Lisäksi viime peleissä pistemenetyksiin johtaneet helpot virheet oli saatu kitkettyä pois.”

Seuraavan kerran pisteitä haetaan kauden pisimmän pelimatkan päästä, kun keltavihreät lähtevät toisen sarjanousijan, ONS:n vieraaksi lauantaina 7. toukokuuta. Kahdelta alkavan ottelun voi katsoa Ruutu+:n kautta: https://www.ruutu.fi/stream/4073594.

 

Ilves – NJS 0-0 (0-0)

30.4.2022, Kauppi 3, yleisöä: 256

 

Varoitukset:

67’ Purhonen Pessia

90’ Haikala Venla (NJS)

 

Ilveksen kokoonpano:

1 Hämäläinen Meri (mv.)

4 Tulkki Emmaliina

8 Tuominen Silja

9 Tuomala Saana (kapt.)

14 Rasinen Aino

16 Viinikka Tuuli 88’ -> 16 Viinikka Tuuli

17 Haapala Sara

19 Määttä Sofia 63’ -> 13 Purhonen Pessia

29 Kantanen Jenni 63’ -> 22 Olmala Heta

35 Heikkilä Armi

42 Hämäläinen Noora