Ilves kaatoi P-Iirot lauantaisessa harjoitusottelussaan

Ilves – P-Iirot 3-0 (2-0)

Ilves kohtasi lauantaina Pirkkahallissa raumalaisen P-Iirot kauden toisessa harjoitusottelussaan. Sarjaporrasta alempana pelaava vierasjoukkue ei pystynyt emäntiään kiusaamaan, vaan keltavihreät ottivat 3-0 voiton. Mukana nähtiin sekä Ilves/2 -pelaajia että näytillä olleita testipelaajia.

Ilves lähti otteluun hiukan erikoisemmalla kokoonpanolla. Poissa olivat U19-tyttöjen maajoukkueleirillä olevat neljä pelaajaa sekä muutama loukkaantumisista vielä toipuva pelaaja. Tilalle oli otettu pelaajia Ilves/2 -joukkueesta, mutta mukana oli myös kaksi organisaation ulkopuolista testipelaajaa. Ilveksen maaleista vastasivat Anna Olmala, Nelly Lehtilä ja Iris Lukkarila.

22-vuotias JyPK-kasvatti puolustaja Emmi Lahtela tekee paluuta pelikentille loukkaantumisen jäljiltä. Hän joutui lauantainakin jättämään kentän suunniteltua aiemmin, joten kunnollinen näyttö jäi tällä kertaa antamatta. Vasta 17-vuotias hyökkääjä Varvara Bulgakova puolestaan esitti hyviä otteita ja hänen kanssaan seura neuvottelee jatkomahdollisuudesta. Torniolaislähtöinen Bulgakova pelasi viime kaudella ONS:n T18-joukkueen riveissä, päästen yhdessä Kansallisen Liigankin ottelussa kentälle.

Ilveksen teemana otteluun oli sekä puolustaminen yläalueella että avaamis- ja rakenteluvaiheen eri variaatioiden kokeileminen. Päävalmentaja Anssi Ylisen mielestä joukkue onnistui näissä suunnitellusti ja valmennus oli muutoinkin mielissään suojattiensa otteista.

”Peli oli koko ajan meidän hallussamme, olimme parempi joukkue. Meillä oli useita paikkoja lisämaaleihinkin, mutta kolme tehtyä on ihan hyvä määrä. Kaksi peliä nyt pelattu, eikä omiin ole vielä mennyt yhtään. Siitä on hyvä jatkaa.

Olemme harjoituksissa käyneet läpi pallollista pelaamista ja pystyimme niitä myös pelissä harjoittamaan. Avaaminen sujui hyvin, tietysti vastustaja joutui välillä puolustamaan melko alhaaltakin.Yläalueen puolustaminen onnistui myös, pääsimme harjoittelemaan vähän erilaisempiakin puolustusjärjestelmiä.

Saimme hyvin peliaikaa annettua kaikille mukana olleille. Meillä oli kuitenkin jopa 2008-syntyneitä pelaajia tänään mukana. P-Iirot oli juuri sopiva vastustaja tähän tilanteeseen muutoinkin.

Meille tuntuu olevan nyt mukavasti imua, sillä kyselyjä näytille pääsystä tulee koko ajan lisää. Ensi viikolla meille tulee yksi maalivahti näytille. Meillä on täällä niin loistavat olosuhteet harjoitteluun ja kehittymiseen, ehkä se toimii motivaattorina.

Ensi lauantaina vastus jo koveneekin, kun saman sarjatason joukkue (JyPK) tulee vastaan. Viikolla teemana on avauksen ja rakentelun luontaisena jatkeena murtautuminen ja paneudumme varsinkin laitapelaajien toimintaan.”

Ilveksen kokoonpano:
32 Karppinen Roosa (mv)
13 Lahtela Emmi
8 Siiki Milja
15 Virkkala Stina
88 Laine Sofia
23 Ojala Laura
25 Lukkarila Iris
9 Tuomala Saana
24 Lehtilä Nelly
18 Bulgakova Varvara
4 Perttula Tessa

Vaihtopelaajat:
5  Olmala Anna
29 Järventaus Jenni
30 Kolu Noora (mv)
39 Mikkonen Olivia
48 Pyhtilä Neea
86 Sipilä Veera