Ilves herkutteli maaleilla – Voiton lisäksi nähtiin hattutemppu sekä uusi debytantti

PKKU – ILVES 1-7 (0-2)

Ilveksen voitto PKKU:sta ei tullut yllätyksenä, mutta erittäin sopivaan saumaan se osui. Alisuorittanut joukkue tarvitsikin onnistumisia ennen ensi viikon kovia otteluita. Anna Olmala iski kauden toisen hattutemppunsa ja Iida Kallio pelasi ensimmäiset minuuttinsa Kansallisessa Liigassa.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja hyökkäyksiä nähtiin vuorotahtiin molemmilta joukkueilta. Roosa Karppinenkin joutui maalillaan venymään pariin otteeseen oikein paraatitorjuntoihin kotijoukkueen iskiessä vaarallisesti pistohyökkäyksillään. Maalinteossa onnistui lopulta Ilves, kun Matilda Sarlinin syötöstä Elli Mäkipelkola vei tupsukorvat johtoon ottelun 13. minuutilla.

Maalin jälkeen ote siirtyi lähes kokonaan Ilvekselle ja seuraava maali oli jo lähellä niin Nelly Lehtilän kuin Heta Olmalankin toimesta. Siinä onnistui kuitenkin Anna Olmala, joka röyhkeästi riisti pallon itselleen ja laukoi pallon varmasti sijoittaen oikealle alanurkkaan. Lisämaaleja ei jaksolla hyvistä paikoista huolimatta nähty, joten kahden maalin johdossa keltavihreät lähtivät tauolle.

PKKU aloitti toisen jakson pirteästi, mutta Ilves onneksi sai tehtyä nopean maalin ja siirtyi kolmen maalin johtoon. Asialla oli toistamiseen Anna, jonka Elli vapautti vasemmalle laidalle juoksuun. Maali oli sikälikin tärkeä, sillä kotijoukkueella oli erittäin vahva jakso ja he onnistuivatkin maalinteossa lähes välittömästi Annan maalin jälkeen. Aleksandra Tannisen kaukolaukaus löysi tiensä ohi heittäytyneen Roosan ja PKKU herätteli kotiyleisön toiveita kavennuksellaan.

Ilves sai kuitenkin pelinhallinnan takaisin itselleen ja alkoi rakentamaan omia hyökkäyksiään. Anna pääsi lopulta viimeistelemään hattutemppunsa Stina Virkkalan hienosta syötöstä ja nousi samalla Kansallisen liigan maalipörssin kärkeen yhdessä KuPS:n Gentjana Rochin kanssa. Molemmilla on nyt kasassa 11 tehtyä osumaa 13 kierroksen jälkeen. Paria minuuttia myöhemmin maalinteossa onnistui myös Heta, joka viimeisteli kauden toisen täysosumansa.

Maalin jälkeen Ilves teki kolme vaihtoa kerralla ja kentältä poistuivat Annan ja Nellyn ohella Anela Ljesnjanin ja tilalle juoksivat Amelia Luotonen, Tessa Perttula sekä Saana Tuomala. Saana onnistuikin nopeasti maalinteossa ja vapautunut tuuletus kauden avausmaalin jälkeen kertoi onnistumisen tärkeydestä. Samalla PKKU joutui vaihtamaan pois Hetan maalin yhteydessä itsensä loukanneen maalivahti Lilja Vesannon. Kotijoukkueella ei ollut lainkaan toista maalivahtia, joten tolppien väliin meni kentällä pelannut Anna Karvonen.

Ilves suoritti vielä tuplavaihdon, kun Viivi Spetsin korvasi Iris Lukkarila ja Matildan tilalle juoksi ensimmäiseen pääsarjaotteluunsa Iida Kallio. Lisäajan viime hetkillä laukoi Elli vielä loppulukemiksi 1-7 kauniilla kaukolaukauksellaan ja näin Ilves palasi jälleen voittokantaan ja taistelemaan alkusarjan neljännestä sijasta. Ilves ja PK-35 Vantaa ovat tuosta pisteen jäljessä Åland Unitedia sekä Honkaa, eikä JyPK:kään ole kuin neljä pistettä takana.

Ensi viikko onkin mielenkiintoisen haastava, sillä Ilves kohtaa kaksi Suomen tämän hetken vahvinta joukkuetta. Keskiviikkona Tammelaan saapuu liigaotteluun vieraaksi sarjakärki HJK ja lauantaina keltavihreät matkaavat Kuopioon KuPS:n vieraaksi Suomen Cupin otteluun.

Päävalmentaja Anssi Ylinen piti voittoa erittäin tärkeänä.

”Voitto oli meille henkisestikin erittäin tärkeä, sillä viime otteluista ei ole tulosta saatu. Vaikka olemme statistiikan mukaan pelanneet hyvin, on kuitenkin vastustaja onnistunut maalinteossa meitä paremmin. Viime viikonlopun kotitappion jälkeen pidimme melkoisen pitkän palaverin joukkueen kesken ja puimme asioita. Tiedostimme sen, että meidän täytyy yhtenäisesti ja sitoutuneesti tehdä kaikkien töitä tuloksen eteen. Tänään näin teimmekin ja se oli voiton takeena.

Tiesimme PKKU:n pyrkivän suoraviivaisiin hyökkäyksiin ja tilanteenvaihtojen jälkeen saada avattua peliä meidän puolustuslinjan taakse. Saimme kuitenkin melko hyvin puolustettua ne ja oikeastaan toisen jakson alussa heillä oli ainoa vahvempi jakso, jossa jouduimme puolustamaan melko alhaalta. Onnistumisia tuli meidän pelaajille kautta linjan, mikä teki kyllä hyvää viimeaikaisten pelien jälkeen.

Kentällä nähtiin jälleen yksi uusi ensikertalainen, Iida Kallio. Hän on harjoitellut jo pidempään meidän kanssamme ja pelasi pre-seasonilla meidän mukana. Hän on erittäin kamppailuvoimainen pelaaja. Ensi viikolla kohdataan Suomen kaksi kovinta joukkuetta, joilla on myös parhaimmat pelaajat. Meillä on kuitenkin täydet mahdollisuudet nuo ottelut voittaa. Pääsy mestaruussarjaan on edelleen erittäin realistinen tavoite. Emme ole vielä parasta osaamistamme näyttäneet, vaan peli on vielä liikaa ailahdellut. Meillä on vielä valtavasti potentiaalia parantaa.”

Maalit:
13′ 0-1 Elli Mäkipelkola
29′ 0-2 Anna Olmala
49′ 0-3 Anna Olmala
51′ 1-3 Aleksandra Tanninen
59′ 1-4 Anna Olmala
62′ 1-5 Heta Olmala
68′ 1-6 Saana Tuomala
90+’ 1-7 Elli Mäkipelkola

Varoitukset:
48′ Anela Ljesnjanin