Ilves aloittaa runkosarjan toisen puoliskon FC Hongan vieraana

Sarjan avausottelussa Anela Ljesnjanin juoksi Hongan puolustukselta karkuun. Kuva: Joope Erkkilä

Kansallisen Liigan runkosarjan puolivälin saavuttaneet FC Honka ja Ilves kohtaavat lauantaina Espoossa. Sarjataulukossa kuudentena oleva Honka on kerännyt 9 ottelusta 10 ja neljäntenä oleva Ilves 14 pistettä.

Hongan pistesaldo on muodostunut kolmesta voitosta ja yhdestä tasapelistä. Espoolaiset aloittivat sarjan kahdella tappiolla kun sekä Ilves että HJK ottivat heiltä täydet pisteet. Sen jälkeen joukkue voitti molemmat sarjanouisjat eli PKKU:n ja JyPK:n, jonka jälkeen puolestaan HPS ja KuPS olivat espoolaisia vahvempia. PK-35-joukkueista Honka voitti Vantaan, mutta hävisi Helsingille. Viimeisin liigaottelu päättyi tasapeliin Åland Unitedia vastaan. Suomen Cupissa espoolaiset voittivat keskiviikkona Kakkosessa pelaavan Puotinkylän Valtin ja etenivät seuraavalle kierrokselle.

Peräti 7-0 voittoon päätynessä cupin ottelussa laukoi Elli Seiro neljä ja Jelena Todoshchenko kaksi maalia, yhdestä maalista vastasi Wilma Sjöholm. Liigan puolella espoolaisten paras maalintekijä on viisi maalia viimeistellyt Ilona Walta. Viimeisimmässä liigaottelussaan Honka menetti kahden maalin johtonsa viimeisen puolen tunnin aikana. Tuolloin espoolaisten maalintekijöinä olivat Daniela Sandås sekä Sjöholm että Walta.

Hongan riveissä ovat Ilveksestä tutut Armi Heikkilä ja Noora Hämäläinen, jotka ovat pelanneet joukkueensa kaikissa otteluissa. Molemmat ovat saalistaneet yhden syöttöpisteen, mutta maalitilit ovat vielä avaamatta.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen Kansallisessa Liigassa nähtiin Tammelan Stadionilla 13.4. Tuolloin Ilves otti hienon 3-1 kotivoiton Nelly Lehtilän, Anna Olmalan sekä Anela Ljesnjaninin maaleilla. Espoolaisten ainokaisen laukoi Ida Heikkinen. Viime vuonna molemmat onnistuivat voittamaan vierasottelunsa, Ilves voitti Espoossa 1-2 ja Honka haki Kaupista pisteet 0-2 voitollaan. Edellisistä kymmenestä Kansallisen liigan keskinäisestä kohtaamisesta on Ilves voittanut neljästi ja Honka kolesti, kolme kertaa on pisteet jaettu tasan.

Ilves nälkäisenä hakemaan kolmea pistettä

Liigan vahvasti aloittanut Ilves kärsi neljän voitottoman ottelun putken, joka katkesi edellisessä pelissä 0-4 vierasvoitolla PK-35:stä. Tuota edeltänyt kotiottelu HPS:ää vastaan oli ehkä joukkueen heikoin, joten kasvojen pesu tuli nopeasti tehtyä. Viime kaudella pelipaikkaa puolustajasta hyökkääjäksi vaihtanut kapteeni Anna Olmala on ollut jälleen hurjassa vireessä. Yhdeksässä ottelussa hän viimeistellyt seitsemän maalia ja on liigan maalipörssin jaetulla toisella sijalla.

Ilveksen peliä on miellyttävä seurata, sillä joukkue pyrkii monipuoliseen hyökkäyspeliin ja saakin luotua useita hyviä tilanteita vastustajien maalille. Silti joukkueen ykkösvahvuus on kollektiivinen ja tiivis puolustuspelaaminen loistavalla maalivahtipelillä höystettynä. Jokaisesta pelaajasta huokuu vahva taisteluasenne, joka ei anna vastustajalle mahdollisuutta päästä vaarallisille maalipaikoille. Nelli Hautamäki on torjunut maalillaan erittäin luotettavasti ja on ryminällä noussut liigan kärkimaalivahtien joukkoon.

Jalkapallojoukkueeen sydän on tietenkin keskikenttä, mikä sekin toimii Ilveksellä mallikkaasti. Kentälle löytyy niin pallollista taituruutta kuin rajusti raatavaa puolustuspelaamista. Hankinnat ovat osoittaneet olevansa todellisia vahvistuksia ja nuoret tulokkaat ovat esiintyneet ennakkoluulottoman varmasti tiukoissakin tilanteissa.

Ottelu pelataan Tapiolan urheilupuiston luonnonnurmikentällä. Osittain tämän vuoksi Ilves harjoitteleekin koko tämän viikon itsekin nurmikentällä Kaupissa. Toki myös Tammelan Stadionille rakennetaan Lauri Tähkän konsertin esiintymislavaa, minkä vuoksi harjoittelu siellä ei nyt onnistu.

FC Honka–Ilves
Lauantaina 29.6. klo 16.00
Tapiolan urheilupuisto N
Urheilupuistontie 2
02200 ESPOO
Ottelulähetys: Ruutu.fi

Ensi viikolla Tammelassa pelataankin kolme Ilveksen kotiottelua. Keskiviikkona Kakkosessa Ilves/2 saa vieraakseen EBK:n klo 18.30 alkavaan otteluun. Lauantaina puolestaan on tulikuuma Veikkausliigan ottelu Ilves-HJK klo 15 ja kirsikkana kakun päällä sunnuntainen Kansallisen Liigan ottelu Ilves – Åland United.

Varmista paikkasi ostamalla liput hyvissä ajoin ennakkoon, tuo lauantain peli tulee olemaan todennäköisesti loppuun myyty. Muista myös hankkia liput miesten Konferenssiliigan kotimatsiin torstaina 25.7. Vastustajaksi saapuu itävaltalainen FK Austria Wien.