Ilvekseltä vahva edustus U19-maajoukkueen turnaukseen

U19-tyttöjen vuoden ensimmäiset maaottelut pelataan nyt tammikuussa. Pikkuhelmarit matkaa maanantaina Portugaliin, jossa Suomi kohtaa emäntämaan sekä Islannin.

Suomi pelasi kotikentällään alkutalvesta mainiot karsinnat – Pikkuhelmarit sijoittui lohkokakkoseksi kaadettuaan Israelin sekä Norjan ja tasattuaan maalit Saksan kanssa. Huhtikuussa Suomi kohtaa EM-jatkoturnauksessa Bosnia-Hertsegovinassa emäntämaan lisäksi Hollannin sekä Puolan. Ainoastaan lohkon voittaja pääsee heinäkuussa Liettuassa järjestettävään lopputurnaukseen.

Ilveksestä Portugalin turnaukseen lähtevät Helmi Perkaus, Amelia Luotonen, Elli Mäkipelkola sekä Anela Ljesnjanin. Matilda Sarlin joutuu jäämään loukkaantumisen vuoksi pois turnauksesta. Helmi, Amelia ja Elli ovat kuuluneet joukkueen runkopelaajiin jo aikaisemminkin. Anelalle tämä on ensiesiintyminen tässä ikäluokassa, mutta omassa U18-ikäluokassaan hän on aikaisemmin esiintynyt.

Suomen ottelut (Suomen aikaa):
Ke 17.1. klo 17:00 Portugali – Suomi, Cidade do Futebol (Lissabon)
Ti 23.1. klo 13:00 Islanti – Suomi, Jamor (Lissabon)

Tavoitteet korkealla

Joukkueen tavoite on ehdottomasti päästä lopputurnaukseen, joten Portugalin leirillä on tärkeä merkitys valmistautumisen kannalta. Myös Ilves-pelaajat lähtevät motivoituneina Portugaliin.

”Odotan innolla, että pääsemme jälleen viemään joukkuetta eteenpäin. Alkukarsinnat meni meiltä tosi hyvin, niin vielä hinkataan pikku viilauksia ja ollaan täydessä iskussa jatkokarsinnoissa ja mennään sieltä jatkoon”, avasi Helmi kunnianhimoisesti leirin tavoitteita

Itselläni on tavoitteena saada peliaikaa ja peleissä tietysti onnistumisia”, totesi Amelia omista henkilökohtaisista tavoitteistaan. Naisten Kakkosessa hurjia maalimääriä MuSa:n riveissä laukonut Amelia odottaa innolla Kansallisen Liigan tuomaa haastetta. ”Tampereella on aivan huippuolosuhteet kehittyä jalkapalloilijana, oli hienoa päästä Ilvekseen. Sopeutuminen joukkueeseen on sujunut hienosti, minut on hyvin vastaan. Asunnon etsimisen kanssa on ollut hiukan haasteita, mutta nyt helmikuussa pitäisi muuton vihdoin tapahtua. Omia vahvuuksia ovat pallon vastaanottaminen ja suojaaminen sekä sellainen agressiivisuus yläalueellakin. Maalinälkää ja murtautumista pyrin editsämään. Tarkoituksena on lunastaa paikka vakikokoonpanoon ja saada vastuuta ja sitä kautta onnistumisia”, kertoili Amelia odotuksistaan kesän suhteen.

Haluan nähdä oman tasoni nyt vuotta vanhempia vastaan pelatessa. Tarkoitus on antaa sellaiset näytöt, että minut valitaan jatkossakin tämän ikäluokan tapahtumiin. Viime kaudesta jäi tosi hyvät fiilikset, oli henkilökohtaisesti nousujohteinen kausi kaikin puolin. Aloitin kauden Ykkösessä ja onnistuin käyttämään näyttömahdollisuuteni Kansallisessa Liigassa onnistuneesti. Tiesin olevani valmis kovempiin peleihin, myös fyysisesti. Tavoitteena on tietenkin pysyä ehjänä ja kehittyä pelaajana. Haluan ottaa ison roolin joukkueesta, olla joukkueelle tärkeä pelaaja. Tavoitteena on menestyä Ilveksen mukana, nousta maajoukkueessa Helmareihin asti ja lopulta päätyä ammattilaiseksi ulkomaille”, kertoi Anela omista tavoitteistaan

”Hyvillä fiiliksillä lähden itsekin reissuun, on aina kunnia-asia edustaa Suomea. Ihan kiva myös päästä vähän näitä pakkasiakin pakoon tuonne lämpimään”, kevensi Elli puolestaan lopputunnelmaa.

Nämä maajoukkuepelaajat näet muun Ilves-joukkueen mukana tulevalla kaudella Tammelan upouudella stadionilla.

Muista hankkia oma kausikorttisi täältä!