HJK oli Ilvestä vahvempi – Ensi viikolla pelaajasopimuksia luvassa

ILVES – HJK 2-7 (2-2)

Ilves sai lauantaiseen harjoitusotteluunsa vastustajaksi valtakunnan kärkijoukkueisiin lukeutuvan HJK:n. Klubi olikin selkeästi kovin tähänastisista vastustajista ja nappasi voiton hyvin taistelleesta kotijoukkueesta.

Avausjakso:

Ilves aloitti erittäin pirteästi ja sai heti alussa sivuvaparista rakennettua hyvän paikankin, mutta tilanne liputettiin lopulta paitsioksi. Klubi pääsi kuitenkin nopeasti peliin mukaan ja kuuden minuutin kohdalla pääsivät läheltä siirtymään johtoon.

HJK hallitsi peliä ja pystyi pitämään painetta Ilveksen kenttäpuoliskolla. Vieraat saivat myös melkoisesti laukauksia aikaan, ne suuntauivat kuitenkin ohi maalin tai jäivät Ilves-puolustajien blokkeihin ja Nelli Hautamäen näppeihin.

Puolen tunnin kohdalla Ilves osoitti vaarallisuutensa vastahyökkäyksissä. Elli Mäkipelkola kuljetti vasenta laitaa ja keskiviivan tuntumasta antoi loistavan keskityksen oikealle laidalle Nelly Lehtilälle. Nelly laukoi 25 metristä kovaa ja tarkasti pallon etuyläkulmaan.

Viitisen minuuttia ennen taukoa iski Ilves jälleen. Anna Olmalan tarkka ja matala laukaus oikealta painui takatolpan kautta maaliin ja siirsi tupsukorvat johtoon. Klubi pystyi kuitenkin aivan jakson loppuhetkillä tasoittamaan ottelulle, jotan johtoasemassa ei kuitenkaan päästy tauolle.

Toinen jakso:

Klubi aloitti jakson väkevästi ja onnistui jälleen melko nopeasti siirtymään johtoon. Seuraavan osumansa vieraat iskivät heti parin minuutin päästä edellisestä, joten melkoisesta salama-alusta voidaan puhua.

Kaukana ei ollut Klubin seuraava osumakaan, mutta tauolla maaliin tullut Roosa Karppinen sai upeasti venytettyä näppinsä väliin. Pari hyvää vastahyökkäystä Ilveksellä oli, mutta tällä kertaa ne pysähtyivät boxin rajalle. Anna oli kertaalleen karkaamassa läpiajoon, mutta hänet Klubin puolustus sai hiukan käsiäkin käyttämällä pidettyä irti pallosta.

Myös Amelia Luotonen haki hyökkäyksissä aktiivisesti maalintekomahdollisuutta, mutta hänen paras yrityksensä suuntaui hiukan ohi maalin. Isokokoisena ja hyvin suojaavana pelaajana hän aiheutti vieraiden puolustukselle harmaita hiukasia aina palloon päästyään.

Ilveksellä oli erittäin hyvä pidempi jakso, jonka aikana joukkue sai luotua useampiakin hyviä tilanteita. Sekä Amelia, Anna sekä Elli laittovat vieraiden maalivahdin venymään mittaansa. Tulosta ei kuitenkaan saatu aikaiseksi. Siksi tuntui hiukan väärältä Klubin päästessä läheltä iskemään pallon viidennen kerran Ilves-maaliin.

Klubi pääsi vielä kaunistelemaan loppulukemia kahteenkin otteeseen ja loppulukemista tuli melkoisen karut. Ensi lauantaina pelit jatkuvat samaan aikaan samassa paikassa, vastustajaksi vaihtuu PK-35 Vantaa.

Valmennus hiukan raotti salaisuuksien esirippua ja väläytteli useamman pelaajasopimuksen julkaisusta ensi viikolla. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan uutisointia!

Ilveksen kokoonpano:
37 Nelli Hautamäki (mv) 46′ -> 32 Roosa Karppinen (mv)
27 Helmi Perkaus 46′ -> 29 Jenni Järventaus
15 Stina Virkkala
48 Neea Pyhtilä 46′ -> 57 Iida Kallio
88 Sofia Laine
25 Iris Lukkarila
9 Saana Tuomala
13 Amelia Luotonen
18 Elli Mäkipelkola 80′ -> 24 Nelly Lehtilä
24 Nelly Lehtilä 63′ -> 46 Pinja Hertteli
5 Anna Olmala