Helmarit Ratinassa Ruotsin kimppuun – Ilves-kasvatti mukana

Harjoitusottelu Suomi – Japani, Veritas Stadionilla, 27. kesäkuuta 2022. Kuva: Suomen Palloliitto / Riku Laukkanen 

MM-kisoihin tähtäävän Suomen riveissä nähdään Ilveksessä uransa aloittanut Heidi Kollanen. Juniorityö Ilveksessä kasvattaa jatkossakin uusia maajoukkuepelaajia, siitä osoituksena useat eri ikäluokkien keltavihreät maajoukkuepelaajat.

MM-lopputurnaus pelataan heinä-elokuussa 2023 Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, jonne Suomen joukkueella on hyvät mahdollisuudet päästä mukaan. Ensi kertaa 32 osallistujamaan turnaukseen mielii mukaan myös rakas naapuri Ruotsi, joka saapuu tiistaina 6.9. Ratinaan Helmareiden vieraaksi.

Ruotsi on jo varmistanut lohkovoiton ja suoran kisapaikan, mutta lohkon kakkostilasta ja pääsystä jatkoon playoffs-otteluihin käyvät Suomi ja Irlanti kovaa taistelua. Tällä hetkellä Helmarit ovat pisteen Irlantia jäljessä, mutta joukkueet myös kohtaavat toisensa nyt torstaina Dublinissa.

Ruotsi-ottelussa saattavat panokset olla siis todella kovat, mutta siihen Ratinassa ollaan totuttukin. Ratinan henki on siivittänyt Huuhkajat useisiin tärkeisiin voittoihin ja samaa odotetaan nyt Helmareiden kohdalle.

Ottelussa pyritään myös tekemään uusi Helmareiden arvokisojen karsintaotteluiden yleisöennätys. Nykyinen ennätys 5890 (Suomi-Espanja, 2005) on aika siirtää historiankirjoihin.

Nykyisin Ruotsin KIF Örebrossa pelaava 25-vuotias Heidi ”Heku” Kollanen aloitti jalkapalloilun Ilveksessä ja oli voittamassa 2015 keltavihreissä sekä SM-hopeaa että liigan maalikuninkuuden. Hän on jo vuosia kuulunut maajoukkueen vakiokasvoihin ja hänen merkityksensä joukkueelle on koko ajan kasvamassa. Armoitettu maalintekijä on varmasti valmis palkitsemaan kotiyleisön kannustuksen tekemällä maalin tai peräti kaksi Ruotsin verkkoon.

Ilvesläisiä tullaan varmasti jatkossakin näkemään Helmareiden kokoonpanossa, sillä panostus nais-ja tyttöjalkapalloiluun on seurassa kohdillaan. Seuraavana Helmareissa pelaava Ilves-kasvatti saattaa olla hiljattain Norjaan siirtynyt Emmaliina ”Emuli” Tulkki, joka viimein on pääsemässä loukkaantumisten jäljiltä sille tasolle, mille hän kuuluu.

Samaan aikaa Tampereella leireilevän U23-maajoukkueen mukana nähdään nykyisestä Ilves-joukkueesta Silja Tuominen sekä Anna Olmala. Ilves-kasvatit Sanni Ojanen (Åland United) sekä Annika Laihanen (HJK) ovat joukkueessa mukana.

Parasta aikaa Portugalissa turnauksessa olevan U19-maajoukkueen matkassa on peräti viisi pelaajaa Ilveksestä. Sofia Määttä, Tuuli Viinikka, Sara Haapala, Helmi Perkaus sekä Elli Mäkipelkola ovat kohtaamassa Itävaltaa, Tanskaa sekä Portugalia.

Juniorityö Ilveksessä niin tyttö- kuin poikapuolella on erittäin laadukasta ja yhteistyö Tampere Football Academyn kanssa auttaa nuorta urheilijaa kasvamaan urheilijaksi niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Jatkossakin tullaan näkemään niin Ilveksen omia kasvatteja kuin tänne laadukkaan toimintaympäristön houkuttelemia pelaajia maajoukkueissa sekä Euroopan huippujoukkueissa.

Jalkapalloilun ystävänä voit kantaa kortesi kekoon käymällä katsojana mahdollisimman monessa ottelussa, olivat paidan värit sitten keltavihreät tai sinivalkoiset.

Täytetään siis tiistaina Ratina ja kannustetaan yhdessä Helmarit voittoon!