Ennakko: KuPS saapuu Kauppiin koulujenpäättäjäisviikonlopun kunniaksi

Kumpi pääsee juhlimaan perjantaina, Ilves vai KuPS? Kuva: Joope Erkkilä.

Kerropa meille parempi tapa aloittaa koulujenpäättäjäisviikonloppu, kuin huippufutiksen parissa? Niinpä!

Ilves emännöi Kuopion Palloseuraa Kaupin urheilupuiston perjantai-illassa kello 18:30 lähtien. Liigan kahdeksannella kierroksella kohtaavat sarjan kolmantena oleva vierasjoukkue ja viidettä sijaa hallussaan pitävä keltavihreä kotijoukkue.

 

KuPS

Kuopion Palloseura tiedotti keskiviikkona, että lajilegenda Pauliina Miettinen korvaa Ollipekka Ojalan joukkueen valmennuksessa. Ilvestäkin muutama vuosi takaperin valmentanut Ojala jäi sivuun kuopiolaisten toiminnasta sairausloman johdosta. Ilves toivottaa ”Opolle” jaksamisia.

Miettinen puolestaan on toiminut valmennustehtävissä edellisen kerran Tikkurilan Palloseurassa, jonka hän johdatti kaksi kertaa perätysten liigahopealle, ennen kuin joukkue luopui liigapaikasta kauden 2021 jälkeen.

KuPS saapuu uuden valmentajansa johdolla Manseen tappio allaan, kun keltamustat kokivat edellisellä kierroksella maalirikkaan häviön ÅU:lle. Matsi kääntyi lopulta saarelaisten hyväksi osumin 4-3. Palloseura nousi Lavdije Begollin maalilla ja Wilma Forsblomin kahdella tasoihin 76. minuutin kohdalla, mutta ÅU:n Tilda Råttsin maali vei ilmat pihalle kymmenen minuuttia myöhemmin.

Kuopiolaiset aloittivat liigakauden viidellä perättäisellä voitolla, mutta kaksi edellistä ottelua on päättynyt tappioon. Ennen ÅU-ottelua keltamustat kärsivät kotonaan 0-4 tappion sarjaa johtavalle HJK:lle.

KuPS:n tehopelaajina ovat paistatelleet tutut nimet, kun joukkueen kapteeni Gentjana Rochi on tehnyt viisi maalia ja viime kauden maalikuningatar Begolli neljä.

Edellisellä kierroksella kaksi maalia iskenyt Forsblom on myös viidessä maalissa. Talvella kuopiolaisten riveihin saapunut brasilialainen Ana Paula Silva Santos on säestänyt kärkikolmikkoa kolmella täysosumalla, jakaen samalla kolme maalisyöttöä. Samassa syöttömäärässä ovat myös Begolli sekä laitapelaaja Maja Göthberg.

Nollapelin joukkue on pitänyt kahdesti, kerran maalilla oli yhteensä kuusi ottelua tolppien välissä pelannut Fanny Söderström ja toisen kerran Satu Pitkänen, jolle kyseinen ottelu oli liigakauden ainoa.

 

Lauran latelut

Tämän kertaiseen otteluennakkoon kommenttinsa pääsi jättämään edellisenä viikonloppuna peräti kahdessa eri pelissä ahkeroinut keskikentän Laura Ojala, joka muuten myös juhlii valmistujaisiaan viikonloppuna!

Kesäkuun alku ja KuPS vastassa perjantai-iltana. Millä mielin perjantain peliin?

”Hyvillä mielin. Varmasti on tiukka peli tulossa, mutta aina kiva päästä pelaamaan.”

Teillä ei ole pysynyt nollat omissa hetkeen. Mitä täytyy tehdä, että nollapeli tulisi taas?

”Nollapeliin tarvittaisiin koko pelin ajan kollektiivista puolustusta joukkueena, sekä kovuutta 1v1 tilanteissa.”

Tulit ONS:ää vastaan viimeisellä kympillä sisään ja Ilves/2:n NJS-pelissä sunnuntaina pelasit täydet 90 minuuttia. Tuntuuko missään?

”Vähän joo, mutta mulla oli vähän kevennetympi alkuviikko, niin aika hyvin oon päässyt jo palautumaan.”

Pelinumerosi muuttui talven 24:stä 23:een. Kuka on paras urheilija, joka on pelannut numerolla 23?

”Mä sanoisin, että Michael Jordan.”

Huomaa, että Laura on varsin sivistynyt nuori, hyvä Laura!

 

Tarvittavat tiedot tapahtumasta

Sivistynyttä vihreän veran shakkia pääsee seuraamaan Kaupin urheilupuistoon perjantaina kello 18:30 alkaen, lipunmyynti alkaa tuntia ennen. Lippuja KuPS-otteluun pystyy ostamaan portilta hintaan 7/5 euroa.

Ennen ottelua kukitetaan valmistuneita niin kotijoukkueen kuin vieraidenkin riveistä. Lauran ohella muut keltavihreiden valmistuvat ylioppilaat ovat varakapteeni Armi Heikkilä, Lotta Lähteenmäki ja Sofia Laine.

Perjantain ottelukumppanina toimii edustusjoukkueen pääyhteistyökumppani Moposport. Laajan tarjonnan kioski sekä anniskelualue molemmat hemmottelevat itse pelin lisäksi Kauppiin saapuvia katsojia perjantai-iltana. Nähdään Kaupin urheilupuistossa!

Kuopiolaiset ja muut pidemmän matkan kannattajat pääsevät seuraamaan ottelua Ruutu+:n lähetyksen kautta: https://www.ruutu.fi/stream/4347813.