Ennakko: Ilves lähtee haastamaan sarjakärkeä

Edustusjoukkue lähtee haastamaan sarjakärki Kuopion Palloseuraa haastavista asetelmista.

Ilveksen joukkue valmistautuu sunnuntain KuPS-otteluun haastavista asetelmista. Edellisen kierroksen HJK-ottelun tapahtumat ovat Palloliiton kurinpitovaliokunnan käsittelyssä ja sen seurauksena päävalmentaja Mika Lahtinen ei ole mukana KuPS-ottelussa.

Päävalmentajana ottelussa toimii valmentaja Juhana Sirviö yhdessä muun valmennustiimin kanssa. Joukkue toivoo keskittymis- ja työrauhaa otteluun.

Ilves pääsee mittaamaan sarjakärki KuPS:n tämänhetkistä virettä sunnuntaina Kuopiossa. Keltavihreät haluavat lähteä kolmen viikon mittaiselle ottelutauolle voitolla, joten kuopiolaiset saavat vastaansa voitonnälkäisen Ilveksen.

KuPS on aloittanut Kansallisen Liigan todella vakuuttavasti, kahdeksasta ottelusta heillä on saaliina seitsemän voittoa ja yksi tasapeli. Maalisuhde 23-4 kertoo myös siitä, että joukkue on ollut vahva niin hyökkäys- kuin puolustuspelissäkin.

Kuopiolaisten vaarallisin syömähammas on Pohjois-Makedonian maajoukkuehyökkääjä Gentjana Rochi, joka on viimeistellyt jo peräti 12 osumaa. Voimakas ja taitava hyökkääjä teki viime kaudella KuPS:lle 16 maalia Kansallisessa Liigassa, mutta hän taitaa tuplata tuon määrän, mikäli tahti pysyy samana.

Ilves on vielä vailla avausvoittoa, mutta joukkue on sitäkin nälkäisempänä sitä saalistamassa. Viime viikon ottelussa Ilves oli pitkään pisteessä kiinni, mutta taipui lopulta klubilaisten vahvan paineen alla.

Ilveksen tehokkain pelaaja on juonikas Silja Tuominen, joka on onnistunut kolmesti viimeistelyssään. Nuori joukkue ei ole vielä pystynyt riittävän tehokkaasti hyödyntämään omia tilaisuuksiaan, mutta siinä joukkue on peli peliltä pystynyt tosin parantamaankin otteitaan.

Joukkueiden viime kesän kohtaamiset päättyivät molemmat kuopiolaisten 3-1 voittoihin. Rajusti parin viime vuoden aikana panostanut KuPS on tälläkin kaudella vaikea vastustaja, mutta ennakkoluuloton Ilves lähtee joka tapauksessa voittoa Kuopiosta hakemaan.

Ottelu pelataan Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla kello 16 alkaen. Tuttuun tapaan ottelua voi seurata Ruutu-palvelun kautta: https://www.ruutu.fi/stream/3858311.

Seuraava ottelu pelataankin jälleen Kaupissa, tiistaina 29. kesäkuuta. Silloin kello 19 alkavassa ottelussa on vastustajana JyPK.

Tämän hetken tiedon mukaan silloin saa jo ottaa yleisöä otteluihin ja voi odottaakin hienoa ottelutapahtumaa. Tervetuloa seuraamaan Ilveksen otteita Kauppiin!