Ennakko: Ilvekselle keskiviikon vieraaksi piristynyt JyPK

Paukuttaako Sofia Määttä taas maalin jyväskyläläisiä vastaan? Se selviää keskiviikkona! Kuva: Joope Erkkilä.

Pelipäivä on juhlapäivä arkenakin, sillä keskiviikkona Ilves jatkaa urakkaansa Kansallisen Liigan alemmassa loppusarjassa. Voitolla Ilves varmistaisi suoran säilymisen sarjassa, joten panosta ottelussa riittää!

Upean voiton lauantaina ottanut Ilves kohtaa seuraavaksi kaksi kertaa peräkkäin jo putoamiseen tuomitun JyPK:n, joista ensimmäinen kohtaaminen on Kaupissa tämän viikon keskiviikkona. Ilveksen tilanne on sikäli hyvä, että voittamalla keskiviikkona joukkue varmistaisi karsinnan välttämisen kahta kierosta ennen Kansallisen Liigan päättymistä.

JyPK tosin on osoittanut piristymisen merkkejä ja nappasi kauden avausvoittonsa sunnuntaina kaatamalla vieraskentällä PK-35:n. Jyväskyläläisten pelaaminen on muutoinkin syksyä kohti parantunut ja peli-ilme heillä on ollut raikas. JyPK:n pelaajilla on varmasti kova halu näyttää osaamisensa ja avausvoiton siivittämänä tulevat olemaan Ilveksellekin kova pala purtavaksi.

Jyväskyläläisten ongelmana on läpi kauden ollut tehottomuus maalinteossa, sillä joukkue on tehnyt ainoastaan 11 maalia pelaamissaan 21 ottelussa. Sunnuntain voitto-ottelussa joukkue pystyi ensimmäistä kertaa tekemään useamman kuin yhden maalin ottelussa.

Ilveksellä ei puolestaan ole maalinteon kanssa ollut ongelmia, eikä varsinkaan tilanteiden luomisessa. Lauantaina joukkue loi vaarallisia tilanteita kuin liukuhihnalta ja pyssytti pallon neljästi vastustajan maaliin. Ilveksellä on useita taitavia hyökkäyspään pelaajia, joiden yhteispeli on upeasti hioutunut kauden edetessä.

Myös puolustuspeli on kauden aikana muodostunut erittäin tiiviiksi ja vielä kun debyyttikauttaan Kansallisessa Liigassa torjuva Roosa Karppinen on ollut itse varmuus tolppien välissä, eivät vastustajat ole paljoa maaleilla päässeet juhlimaan.

Ottaako Ilves jälleen voiton ja varmistaa jo nyt paikkansa auringossa ensi kaudelle? Jatkuuko maalitehtailu yhtä pirteästi kuin lauantain juhlaottelussa? Onko puolustus yhtä betoninen, mitä se viime peleissä on ollut? Vastauksen kaikkiin näihin kysymyksiin saat, kun saavut keskiviikkona kello 18:30 alkavaan otteluun Kauppiin!