Ennakko: HJK emännöi Ilvestä lauantain iltapäivässä

Aino Rasinen ja keltavihreät lähtevät hakemaan lauantaina pisteitä Helsingistä. Kuva: Joope Erkkilä.

Ilves matkaa lauantaina noin kahden tunnin verran Helsinkiin ja HJK:n vieraaksi. Sarjakakkonen emännöi Ilvestä neljännellä liigakierroksella.

Ottelu alkaa Töölön Bolt Arenalla kello kolme. Töölön stadion on ollut paha paikka manselaisille, mutta rekordia lähetään parantamaan lauantaina. Ilves lähtee vierasotteluun kaksi pistettä helsinkiläisten takana, taulukon sijalta neljä.

 

HJK

Lauantain kotijoukkue on aloittanut Kansallisen Liigan kauden terävästi ja istuu liigan sarjataulukon toisella sijalla. Helsinkiläiset hävisivät kotonaan avauskierroksella ”Metroderbyssä” FC Hongalle 0-1, mutta voittivat kaksi vierasotteluaan Åland Unitedia ja Pallokerho-35:tä vastaan samoin lukemin, 1-2.

Neljästä tehdystä maalista on vastannut neljä eri pelaajaa, kun ÅU:ta vastaan saarella osuivat Mimmi Nurmela ja ottelun tauolla kentälle vaihdettu Ria Karjalainen. Helsingin paikallisottelussa HJK:lle iskivät puolestaan ensimmäisellä jaksolla maalanneet Emilia Kupsanen ja Lotta Lindström.

HJK ei ole onnistunut pitämään tällä kaudella vielä nollapeliä, vierasjoukkue Ilves puolestaan ei ole tehnyt vielä ottelussa yhtä maalia enempää. Molemmat joukkueet varmasti hakevat parannusta kyseisiin tilastoihin.

HJK:n hyvää alkuvuotta kuvastaa myös se, että joukkue voitti reilu kuukausi takaperin uuden Kansallisen Cupin. Välierässä helsinkiläiset päihittivät TPS:n ja Kuopiossa pelatussa finaalissa kellistyi KuPS rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

 

Ainon aatokset

Ilves on aloittanut liigakauden pirtsakasti ja kerännyt kolmesta ottelusta kaksi tasapeliä sekä riemukkaan kotivoiton edellisellä kierroksella Tepsistä. Tällä kaudella jokaisen liigaminuutin näissä otteluissa vääntänyt keskikentän Aino Rasinen ennakoi lauantaista vierasreissua ja Klubin kohtaamista.

Klubi on ollut teille paha vastus. Millä tavalla olette valmistautuneet ja millä tavalla lähdette vierasotteluun?

”Lähdetään tekemään omaa parasta suoritusta ja keskitytään voittamaan kaksinkamppailut varsinkin molemmissa bokseissa. Halu tehdä maaleja ja voittaa peli pitää näkyä lauantaina!”

Itselläsi on kolme peliä ja kolme ysikymppistä takana keskialueella. Hyvinkö jaksaa?

”Hyvin jaksaa, on ollut kiva päästä pelaamaan täysiä pelejä.”

Kuka vastaa tällä kaudella musiikista pelimatkoilla ja kopissa? Mikä on joukkueen konkarin oma musiikkivalinta?

”Meillä on joukkueen yhteinen lista, jota soitetaan pelipäivinä. Itelläni ei ole mitään tiettyä pelipäivän biisiä, kuuntelen jotain mistä tulee hyvä pelifiilis, tyylinä yleensä on pop tai rock!”

Ei paljasteta mitään nimiä tässä (vai mitä Pipsa Saarilahti?), mutta joukkueen sisältä Ainolta haluttiin tiedustella erityisesti yhtä asiaa.

”Kysy Rasiselta, että montako maalia aikoo tehä Laihasen selän taakse, ne on kuitenki ihan pienestä asti pelannu samas joukkuees!”

Ainon ja HJK-maalivahti Annika Laihasen yhteinen historia tosiaan ulottuu vuosikausien taakse, Ilves Futis-Liigaan asti. Mites käy lauantaina Annikaa vastaan, Aino?

”Siitä onkin jo pitkä aika kun oon viimeksi päässyt tekemään maaleja Annikan selän taakse, katsotaan jos se tapahtuis lauantaina taas!”

 

HJK:n ja Ilveksen liigakamppailu alkaa lauantaina Bolt Arenalla kello 15:00. Ottelun voi katsoa tuttuun tyyliin Ruutu+:n kautta: https://www.ruutu.fi/stream/4322546.

Keltavihreiden seuraava kotipeli pelataan ensi viikon lauantaina. Kauppiin saapuu vieraaksi jo Kansallisessa Cupissakin vierailulla käynyt Åland United!