Cup-juna vie Ilveksen Rovaniemelle

Ilves aloittaa taipaleensa tämän kauden Suomen Cupissa nyt viidenneltä kierrokselta, kuten muutkin viime vuonna välierävaiheeseen päässeet joukkueet. Viime viikolla arpa heitti avausvastustajaksi Kakkosessa pelaavan RoPS:n, joka myös alempisarjalaisena sai kotiedun.

RoPS johtaa tällä hetkellä Kakkosen C-lohkoa puhtaalla pelillä yhdessä SJK-j:n kanssa. Joukkueen ylivoimaisesti tehokkain maalintekijä on ollut JyPK:ssä aikaisemmin Kansallista Liigaa pelannut Kia Voutilainen. Hän on tällä kaudella paukuttanut jo 16 maalia, joista 14 kuudessa pelaamassaan Kakkosen ottelussa ja kaksi cupin otteluissa. Tiensä 16 parhaan joukkoon saavuttanut RoPS pudotti jatkosta Kolmosessa pelaavat Juniori STPS:n sekä HauPa/2:sen.

Muita liigakokemuksen omaavia pelaajia RoPS:lla ovat Saana Valkama (ONS), Niia Salminen /JyPK, Honka), Pirita Väinämö (ONS) sekä Hulda Kuustie (ONS). Joukkuueen maalivahtina on USA:n ja Meksikon kansallisuuden omaava Jaqueline Catano, jolla puolestaan on kokemusta niin Portugalin kuin Puerto Ricon ammattilaissarjoista.

Ilveksestä ovat RoPS:ssa pelanneet Stina Virkkala sekä rovaniemeläiskasvatit Iris Lukkarila ja Roosa Karppinen. Viime kaudella Ilves putosi Suomen Cupissa välierissä lopulliselle cup-voittaja KuPS:lle 1-6. Matkan varrella Ilves kaatoi JyPK:n 2-1, FC Futuran 5-0, ONS:n 5-1 sekä Ilves/2:n 5-0.

Ottelu pelataan keskiviikkona 3.7. klo 18 alkaen Rovaniemen Keskuskentän tekonurmikentällä. Valitettavasti ottelua ei striimata ennakkotiedoista poiketen.

Kansallista Liigaa pelataan myös tällä viikolla ja vihdoin kotiluolassa Tammelan Stadionilla. Vastustajaksi saapuu tasapistein neljännestä sijasta Ilveksen kanssa taisteleva Åland United.

Ottelu on Kansallisen Liigan kumppanin Me Naiset -lehden nimikko-ottelu. Ilveksen ottelukumppanina on ravintola Dam Bar, joka on myös After game-ravintolana tarjoten -15% ruoka-annoksista ottelulippua tai kausikorttia näyttämällä. Tervetuloa sunnuntaina Tammelaan kannustamaan Ilves kotivoittoon ja nauttimaan herkullisesta päivällisestä Dam Bar:iin!