Anna-Stina Simonen saapui lainahyökkääjäksi KuPS:sta

Anna-Stina Simonen saapui vahvistamaan keltavihreitä. Kuva: Joope Erkkilä.

Lahjakas nuorisomaajoukkueen hyökkääjä Anna-Stina Simonen hyökkää elokuun loppuun saakka Ilveksen väreissä! Kuopion Palloseurassa vähäiselle peliajalle jäänyt 17-vuotias pelaa keltavihreissä ainakin elokuun loppuun saakka.

Tervetuloa Anna-Stina Simonen Tampereelle. Millä fiiliksillä siirryt kesäksi Kuopiosta Tampereelle, ja mikä sai sinut tänne saapumaan?

”Kiitos, hyvillä mielin saavun Tampereelle. Kaipaan paljon peliaikaa sekä vastuuta, niitä toivon täältä saavani.”

Mitenkäs opiskeluiden laita nyt, kun oletkin aika kaukana kotoa? 

”Olen nyt toista vuotta lukiossa ja pystyn kevään viimeisen jakson käymään etänä Tampereelta käsin.”

Olet tehnyt kaksi maalia pääsarjatasolla ja niistä ensimmäinen syntyi nimenomaan Ilvestä vastaan kaksi vuotta sitten, ollessasi vasta 15-vuotias. Vieläkö muistat, millainen tuo maali oli?

”Kyllä sen varmaan muistaa koko ikänsä. Juoksin kohti Ilveksen maalivahtia, jonka avaus osui minuun ja pallo kimposi häneen taakseen. Pääsin siitä laittamaan sen maaliin.”

Olet lahjakas pelaaja ja olet kuulunut ikäluokkasi maajoukkueeseenkin. Mitä itse pidät omina vahvuuksina sekä eniten kehitettävää vaativina osa-alueina?

”Vahvuuksia on ainakin, että boxin sisällä saan nopeasti jalkani vapaaksi ja lisäksi olen hyvin aktiivinen pelaaja. Kehitettävää löytyy viimeistelystä.”

Mitä odotat tältä kesältä Ilveksen mukana ja mitkä ovat tavoitteesi jalkapalloilijana?

”Toivon joukkueen voittavan paljon pelejä ja itselleni isoa roolia. Pitkässä juoksussa tavoitteeni on päästä pelaamaan A-maajoukkueessa ja siirtyä johonkin ulkomaalaiseen seuraan pelaamaan.”

Tampereella olet toki käynyt jalkapalloa pelaamassa, mutta kuinka tuttu kaupunki muutoin sinulle on? Joko pelikaverit ovat vieneet sinut syömään mustaa makkaraa? 

”Ei ole tullut Tampere aikaisemmin tutuksi, kyllä tässä vielä on paljon hakemista ja liikkuminen haastavaa. Minulla on muutoinkin huono suuntavaisto, niin kyllä Google Mapsia joudun käyttämään. Vielä en ole ehtinyt mustaa makkaraa maistamaan, mutta aion kyllä!”

Tervetuloa keltavihreisiin, Anna-Stina!

Simonen pääsi jo totuttelemaan keltavihreisiin adidas-verkkareihin Kaupissa. Kuva: Joope Erkkilä.