Ainoastaan piste kotiintuomisiksi Jyväskylästä

Helteisellä Harjun kentällä ei maaleja nähty. Kuva: Maro Kulo

JyPK – Ilves 0-0 (0-0)

Ilves joutui tyytymään maalittomaan tasapeliin lauantaina JyPK:n vieraana. Kotijoukkueen puolustus sai Ilveksen hyökkäyspelin tylstytettyä eikä Harjun luonnonurmikentän kunto mahdollistanut aivan toivotun kaltaista pelaamista.

Ilves aloitti pelin erittäin pirteästi ja hallitsikin selkeästi pelitapahtumia ensimmäisen kymmenminuuttisen ajan. Sekä Nelly Lehtilä, Anna Olmala että Anela Ljesnjanin pääsivät kokeilemaan avausmaalin tekemistä, mutta sihdit eivät olleet aivan kohdillaan. Ilves ei pystynyt hyödyntämään terävää alkuaan ja JyPK alkoi hiljalleen päästä myös peliin paremmin kiinni.

Suomen liikuntapääkaupunkina itseään mainostava Jyväskylä ei ollut saanut Harjun luonnonnurmikenttää kovinkaan hyvään kuntoon, joten molempien joukkueiden pelaamista heikohko kenttä haittasi. Selvästi enemmän puolustamiseen keskittynyt JyPK hyötyi tuosta aavistuksen enemmän, kun Ilves ei päässyt hyödyntämään aivan täysin omaa osaamistaan.

Toinen jakso olikin avausta tasaisempi ja kotijoukkue sai useampiakin maalipaikkoja. Ilveksen puolustuspelaaminen toimi kuitenkin tällä kertaa mallikkaasti ja sai pidettyä emännätkin ilman maaleja. Omassa pallollisessa pelaamisessa alkoi näkymään hiukan hätäilyä ja hermostuneisuutta eikä hyökkäyspeliin löytynyt tuttua terävyyttä.

Lotta Lähteenmäen, Saana Tuomalan ja Heta Olmalan tultua kentälle hyökkäyspeli hiukan piristyi, mutta kotijoukkueen aggressiivinen puolustaminen sai pidettyä keltapaidat poissa maalinteosta. JyPK oli ehkä lähimpänä maalintekoa, kun Lotta Puolakka aavisti Nelli Hautamäen avausyrityksen ja sai ohjattua pallon ylärimaan. Ottelussa ei saatu lopulta lainkaan maalia tehtyä, joten molemmille piste ottelusta. JyPK:lle tuo piste varmasti maistui Ilves-leiriä paremmin.

Päävalmentaja Anssi Ylisen kommentit ottelusta:

Ottelu oli tasainen, olimme varsinkin avausjakolla hallitsevampi osapuoli. Paikkoja oli siinä useampaankin maaliin, joita ei nyt vaan saatu tehtyä. Pelin kuva oli taistelupeli, koska kenttä oli äärimmäisen heikossa kunnossa. Emme pystyneet siellä pelaamaan kuten olisimme halunneet, tosin tämä oli meillä tiedossakin ennen peliä. Jouduimme muuttamaan pelityyliä sellaiseksi, ettei ainakaan huonon alustan takia menetetä palloa vastustajalle ja anneta mahdollisuutta maalintekoon.

Puolustuspelaaminen oli jälleen yhtä laadukasta, mitä se on koko alkukauden ollutkin. Viimeistelyssä oli sitten hiukan parantamisen varaa. Tulos oli ilman muuta pettymys. Ehkä me hiukan alisuoritimme ottelussa. Toki Jyväskylässä oli myös erittäin kova helle, joka varmasti verotti pelaajia.

KuPS:n voitettua oman ottelunsa putosi Ilves nyt kolmanneksi sarjataulokssa, kaksi pistettä kuopiolaisia perässä. Joukkueet kohtaavatkin toisensa nyt lauantaina Tammelassa, joten todellin huippuottelu on luvassa ja ehkä se Kansallisen Liigan yleisöennätyskin saadaan vihdoin rikottua.

Ilveksen kokoonpano:
4 Stina Virkkala
5 Anna Olmala (C)
7 Nelly Lehtilä 72′ -> 9 Saana Tuomala
8 Anela Ljesnjanin 84′ -> 25 Iris Lukkarila
12 Viivi Spets 72′ -> 22 Heta Olmala
13 Amelia Luotonen 60′ -> 11 Lotta Lähteenmäki
23 Laura Ojala
24 Elli Mäkipelkola
27 Helmi Perkaus
34 Milja Siiki 84′ -> 40 Kaisa Juvonen
37 Nelli Hautamäki (mv)

Vaihtopelaajat:
32 Roosa Karppinen (mv)

Varoitukset:
’89 Saana Tuomala

Kaikki Futis-liigan pelaajat perheineen on kutsuttu myös otteluun