Tammelassa taistellaan tänään tärkeistä pisteistä

Tänään käynnistyy Kansallisen Liigan Haastajasarja ja taistelu todella tärkeistä pisteistä. Ilves saa vieraakseen Jyväskylän Pallokerhon, joka putoajan paikallaan on ainoastaan pisteen perässä.

Maaottelutauko on ohitse ja on aika pelata kauden tärkeimmät ottelut. Panosta peleissä riittääkin, sillä Haastajasarjan kuudesta joukkueesta neljä on ainoastaan kahden pisteen sisällä toisistaan. Uudistuva sarjajärjestelmä pudottaa tästä nelikosta kaksi joukkuetta ensi kaudeksi perustettavaan Kansalliseen Ykköseen, joten panokset ovat todella kovat.

Ilveksen vieraaksi saapuva JyPK on ollut tällä kaudella hankala vastustaja. Molemmat liigaottelut päättyivät maalittomaan tasapeliin ja harjoituskaudella jyväskyläläiset voittivat molemmat ottelut. Nyt Ilves lähtee nälkäisenä hakemaan kauden ensimmäistä voittoaan JyPK:stä ja parantamaan asemaansa sarjataulukossa.

JyPK saapuu Tampereelle viiden voitottoman ottelun putkessa, neljän tappion lisäksi heillä on tilillään tasapeli juurikin Ilvestä vastaan. Pallokerhon vahvuus on tällä hetkellä tiiviisti ja yhtenäisesti puolustaminen, sillä koko kauden heillä on ollut ongelmia viimeistelyssä.

18 ottelussa he ovat pystyneet tekemään ainoastaan 11 maalia, johon heidän onkin löydettävä parannusta sarjapaikan uudistamiseen. Pallokerhon maalintekijöinä olleiden Alma Forsténin (3), Lotta Puolakan (2), Anike Wusun (2), Nea Tennon (1), Eevi Paakkarin (1), Ilona Auvisen (1) sekä Jelena Todoshchenkon (1) suuntaan varmasti katseet Jyväskylässä luodaankin.

Ilves on saanut nyt rauhassa harjoitella uuden valmentajakaksikon Joonas Laurikainen – Marco Baruffato johdolla ja hioa uudet kuviot kuntoon. Pallokerhon on satsattava hyökkäyspelaamiseen, joten Ilveksen oma puolustus täytyy olla rautaisen tiivis ja estää vieraiden pääsyn maalintekopaikoille.

Omassa hyökkäyspelissä on samalla pystyttävä hyödyntämään syntyneet paikat tehokkaasti ja siihen keltavihreiltä löytyykin tekijöitä riittävästi. Varsinkin peräti 12 osumaa laukonut Anna Olmala on isossa roolissa, kuten juuri kaksivuotisen jatkosopimuksen solminut huippulahjakas Anela Ljesnjaninkin.

Joukkue taistelee kentällä ja on valmis antamaan siellä kaikkensa, kotikatsomon tuki on silti tärkeää. Upeassa iltavalaistuksessa pelattava ottelu alkaa klo 19 ja toivottavasti juuri Sinä olet katsomossa Ilvestä kannustamassa.

Muista hyödyntää myös yhteistyökumppaniemme edut pelipäivinä, ne saat kausikorttia tai ottelulippua näyttämällä:
– Aloha Ramen (Tuomiokirkonkatu 40), -20% alennusta annoksista
– Taqueria El Loco (Stadionin kivijalassa), -10% alennusta annoksista
– Schnitzelhaus Tampere (Tammelan puistokatu 26-28), -10% alennusta Schnitzeleistä sekä alkoholittomista juomista
– Studio Nuovo (Stadionin kivijalassa), -10% alennusta peruspalveluista. Etu voimassa 30 päivää ottelupäivästä eteenpäin