Cup-juna vie Ilveksen lauantaina Kuopioon

Ilveksen viikon toinen ottelu pelataan lauantaina Kuopiossa, jossa KuPS emännöi Suomen Cupin puolivälieräottelua. Ilves lähtee hakemaan jatkopaikkaa nälkäisenä sekä ennakkoluulottomana.

Suomen Cupissa on jäljellä enää kahdeksan joukkuetta ja kolme neljästä jatkopaikasta ratkeaa tulevana lauantaina. Ilves matkustaa hallitsevan cupmestarin KuPS:n kotiluolaan valmiina taistelemaan itsensä jatkoon.

KuPS aloitti tämän vuoden cup-taipaleensa Ilveksen tavoin vasta edelliseltä kierrokselta, jossa se kukisti Åland Unitedin kotonaan maalein 2-1. Kuopiolaisten voittomaalintekijänä oli Lavdije Begolli, avausmaali merkittiin saarelaisten omaksi maaliksi. Ilves puolestaan vieraili Rovaniemellä RoPS:n vieraana, sieltä jatkopaikka irtosi 0-5 voitolla. Maalintekijöinä olivat kahdella osumallaan Heta Olmala ja Amelia Luotonen sekä kertaalleen osunut Nelly Lehtilä. Roosa Karppinen piti kauden avausottelussaan maalinsa puhtaana.

KuPS:n peli on hiukan takellellut viime aikoina, sillä viimeisimmistä neljästä pelistään ovat kuopiolaiset voittaneet ainoastaan yhden. Toki myös ainoastaan yksi tappiokin on kahden tasapelin lisäksi tullut, mutta KuPS:n on totuttu napsimaan voittoja tiuhaan tahtiin. Voitto tuli tämän viikon keskiviikkona, kun PK-35 Vantaa kaatui Kuopiossa maalein 3-0. Tasapelit joukkue pelasi HPS:ia ja PK-35 Helsinkiä vastaan kun taas HJK voitti KuPS:n 3-0.

Ilves oli keskiviikkona Tammelassa pitkään kiinni pisteessä sarjakärki HJK:ta vastaan, mutta helsinkiläisten painostus tuotti lopulta yhden lisäosuman ja pisteet matkasivat pääkaupunkiin 1-2 lukemin. Ilveksen maalintekijänä oli liigan maalipörssin kärkeen noussut Anna Olmala. Maalissa debytoi hienosti vasta 18-vuotias Viivi Mäki-Kamppi.

Ottelu alkaa lauantaina klo 16 ja pelipaikkana on tuttuun tapaan Väre Areena. Seuraava Kansallisen Liigan ottelu pelataan viikon päästä lauantaina, kun JyPK saapuu Tammelaan vieraaksi. Tuo ottelu alkaa klo 18 ja sitä edeltää klo 15 pelattava Miesten Kakkosen ottelu Ilves/2-HJS.

Torstaina 8.8. Tammelassa pelataan huippuottelu, kun Ilveksen miesten edustusjoukkue kohtaa Konferenssiliigan kolmannella kierroksella ruotsalaisen Djurgårdenin. Ottelu alkaa silloin klo 19. Lipunmyynti otteluun alkaa tänään perjantaina klo 12 ja liput myytäneen loppuun todella nopeasti.

Tervetuloa nauttimaan viihdyttävästä keltavihreästä jalkapallosta Tammelan Stadionille!