Lauantaina Ilves matkaa Hyrylään PKKU:n vieraaksi

Kahden kotiottelun jälkeen on Ilveksellä vuorossa vierasottelu, joka lauantaina suuntautuu Hyrylään PKKU:n vieraaksi. Vaikka kotijoukkue onkin sarjassa viimeisenä, ei Ilveksellä ole varaa lähteä soitellen sotaan. Alkusarjaa on jäljellä vielä kuusi kierrosta ja taistelu pääsystä Mestaruussarjaan käy entistä kuumempana.

Täksi kaudeksi Kansalliseen Liigaan noussut PKKU metsästää vieläkin kauden avausvoittoaan. Kolmesta tasapelistään joukkue on napannut kolme pistettä ja on sarjan viimeisellä sijalla viisi pistettä PK-35 Helsinkiä perässä. Tuleva sarjauudistus merkitsee vähintään kolmen joukkueen putoamista Kansalliseen Ykköseen, joka keskiuusimaalaisiakin saattaa odottaa.

Edellisessä ottelussaan PKKU kuitenkin pakotti Hongan kanssaan tasapeliin 1-1. Ennakkoluulottomasti pelannut PKKU nousi toisella jaksoilla tasoihin Mikaela Sjömanin maalilla. Ottelu katkaisi heidän seitsemän perättäisen tappion putkensa, kun edellinen piste oli tullut toukokuisessa 2-2 tasapelissä PK-35 Helsinkiä vastaan. Tammelassa pelatussa ottelussa Ilves oli 4-0 parempi, Anna Olmala laukoi tuolloin hattutempun ja Tessa Perttula puolestaan uran ensimmäisen pääsarjamaalinsa.

Ilves lähtee otteluun kolmen liigaottelun tappioputkessa. Väliin toki mahtuu vierasvoitto RoPS:sta Suomen Cupissa, mutta edellisen kerran keltavihreät ovat sarjapisteitä napanneet kesäkuussa vierailessaan Helsingissä PK-35:n vieraana. Tuossa ottelussa Anna teki kaksi maalia, Elli Mäkipelkola ja Heta Olmala onnistuivat kumpainenkin kertaalleen.

Ilveksen ongelmana on viime peleissä ollut vaatimaton viimeistely, toisaalta puolustuspelikään ei ole toiminut aivan alkukauden tapaan. Kahdessa edellisessä ottelussa joukkue on jäänyt maaleitta, kun taas varsinkin PK-35 Vantaa rokotti keltavihreitä peräti neljästi. Kamppailu neljännestä sijasta on erittäin kova, sillä siitä kamppailevat viisi joukkuetta ovat kaikki viiden pisteen sisällä toisistaan.

Seuraavaa kotiottelua ei tarvitse kauaa odotella, sillä sarjakärki HJK saapuu Tammelaan ensi keskiviikkona 31.7. Ilves toivottaa teidät kaikki tervetulleiksi klo 19 alkavaan otteluunsa.