Ilves hyytyi terävän alkun jälkeen

ILVES – PK-35 VANTAA 0-4 (0-2)

Ilves ei pystynyt hyödyntämään omia maalipaikkojaan ja jäi lopulta maaleitta PK-35 Vantaan voiitaessa peräti 0-4. Terävän alun jälkeen joukkue hiukan hyytryi eikä pystynyt enää vastaamaan vieraiden rynnistykseen.

Ilves aloitti erittäin pirteästi ja oli pariinkiin otteeseen erittäin lähellä avausmaalia heti ensiminuuteilla. Tessa Perttula pääsi lähimmäksi, kun vasemman jalan tulinen veto kimposi ylärimasta takaisin kentälle. Heta Olmala oli puolestaan puolittaisessa läpiajossa Elli Mäkipelkolan hienon syötön ansiosta, mutta vantaalaisten maalivahti Saija Suni syöksyi oikea-aikaisesti peittämään laukaisuyrityksen.

PK-35 kesti Ilveksen rynnistyksen ja pääsi peliin mukaan melkoisen vahvastikin. Oli Ilveksen vuoro puolustaa tiiviisti ja Roosa Karppisen torjuntoja tarvittiin useampaan otteeseen. Vielä pystyi kotijoukkue silti omia hyökkäyksiiäänkin silti rakentamaan ja Olmalan siskokset olivatkin ottamassa sankarittaren viittaa harteilleen. Annan matalaan poikittaisyöttöön juoksevaa Hetaa onnistui vieraiden puolustus kuitenkin horjuttamaan juuri ennen ratkaisevaa pallon siirtoa maaliin.

Vieraiden vaaralliset hyökkäykset alkoivat puolestaan tuottamaan tulosta, kun Kaisa Juvonen joutui rikkomaan boxin sisällä Elina Mankkia ja erotuomari Satu Miettunen tuomitsi tilanteesta rangaistuspotkun. Jenni Huttunen sijoitti pallon ohi väärään kulmaan aavistaneen Roosan ja vei joukkueensa johtoon. Reilua minuuttia myöhemmin punamustat iskivät heti uudestaan, kun Hilla Romppanen laukoi vastahyökkäyksestä vieraat jo kahden maalin johtoon.

Tauolla Ilves suoritti peräti kolme vaihtoa. Pois jäivät Saana Tuomala, Tessa sekä Heta ja heidän tilalleen juoksivat Anela Ljesnjanin, Nelly Lehtilä sekä Amelia Luotonen. Toista jaksoa ei kuitenkaan ehditty pelata kuin puolisen minuuttia, kun vantaalaisten terävä hyökkäys yllätti Ilveksen puolustuksen ja Elina Peltokangas pääsi iskemään pallon kotijoukkueen maaliin.

Ilves ei oikein saanut omaa peliään kulkemaan halutulla tavalla ja vierailla oli suhteellisen helppo tehtävä puolustaa kolmen maalin johtoaan. Vielä kerran pääsi vierasjoukkue iskemään tunnin pelin kohdalla, kun Elina Mankki esitteli laukaisutekniikkaansa ja laukoi pallon ohi Roosan.

Ilves ryhdistäytyi ja halusi tarjota kotiyleisölle palkinnoksi hienosta kannustuksesta ainakin yhden maalin. Kertaalleen pallo saatiinkin vieraiden maaliin, mutta valitettavasti se ohjautui sinne Nellyn käsivarren kautta ja jäi näin ollen hyväksymättä. Ilves painosti ottelun lopun erittäin vahvasti ja saikin luotua useita hyviä maalipaikkoja. Normaalisti tuollaisista paikoista onnistutaan maalinteossa yhdeksän kertaa kymmenestä, harmillisesti tällä kertaa oli pelkästään nuo kymmenennet paikat käytössä…

Taistelu viimeisestä Mestaruussarjan paikasta tiivistyi näin ollen entisestään. Nyt peräti viisi joukkuetta on neljän pisteen sisällä tiivistäen jännitystä entisestään. Åland United pitää paikkaa hallussaan, mutta heidän takanaan ovat pisteen välein PK-35 Vantaa, Honka, Ilves sekä JyPK.

Maalit:
29′ 0-1 Jenni Huttunen (rp)
31′ 0-2 Hilla Romppanen
46′ 0-3 Elina Peltokangas
60′ 0-4 Elina Mankki

Varoitukset:
Ei varoituksia

Seuraavaksi Ilves matkaa tulevana lauantaina Hyrylään PKKU:n vieraaksi. Tammelassa pelataan seuraavan kerran keskiviikkona 31.7. kun klo 19 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi sarjakärki HJK.